Menu Sluiten

Hoe los je een Rubik’s Magic op?

De Rubik’s Magic is echt een hele vette puzzel, hij vouwt super makkelijk en is nice om te zien. Echt een puzzel die bij je verzameling hoort als je van kubussen houdt. Ook bij een Rubik’s Magic heb je een beetje hulp nodig als je hem nog nooit hebt opgelost. Het is geen moeilijke Rubik’s puzzel om op te lossen, het is een van de makkelijkere varianten van Erno Rubik. In deze video vind je de oplossing van de Rubik’s Magic stap voor stap uitgelegd.

De normale Rubik’s magic bestaat uit 4×2 platte vierkanten. Het is de bedoeling dat je van een situatie met 3 losse ringen naar een situatie gaat waarin de drie ringen aan elkaar vast zitten en de vorm van de puzzel is dan ook anders. In de platte vorm zijn er 96 verschillende situaties van deze puzzel. Je verandert de vorm van de Rubik’s Magic door de afzonderlijke vierkanten te vouwen. De achterkant van de Magic ziet er in het begin rommelig uit, maar dit zal met deze uitleg veranderen naar een situatie waarin de 3 ringen aan elkaar zitten.

Het is dus geen Rubik’s Kubus, maar een Rubik’s puzzel, in de jaren 80 was deze Rubik’s Magic een erg populaire puzzel! Veel plezier met deze golden oldie.