Menu Sluiten

2 look OLL Kubus oplossen

De derde stap in de CFOP-methode is OLL. OLL staat voor Orienting Last Layer. Met OLL kun je alle gele stickers naar de bovenkant van je kubus halen, de kleur geldt alleen als je bent begonnen met het oplossen met een wit kruis. Er zijn 57 verschillende OLL-gevallen, maar om te beginnen met OLL kan je 2 look OLL gebruiken. Met 2 look OLL kan je de 57 cases terugbrengen naar 10. 2 Look betekent dat je 2 stappen moet uitvoeren. In de eerste stap maak je een geel kruis, waarna je een van de zeven resterende algoritmen gebruikt om alle gele stickers naar de bovenkant van je kubus te brengen. Een aantal van de algoritmen (geheel of gedeeltelijk) zal je herkennen uit de beginnersmethode, dit maakt het beheersen van OLL vrij eenvoudig.

Stap 1 Maak eerst een “geel” kruis

Er zijn 3 gevallen die kunnen verschijnen. Als je de beginnersmethode al kent, moeten deze algoritmen er bekend uitzien. Tenzij je wellicht andere algoritmes hebt gebruikt. Als het gele kruis al op je kubus staat, kun je dit gedeelte natuurlijk overslaan.

OLL geel kruis

Stap 2 haal alle gele stickers naar de bovenzijde van de kubus

Als alles goed is gegaan, staat het kruis op je kubus van 3 × 3 en kun je doorgaan met het oriënteren van de hoekstukken.

OLL Rubiks kubus 1
OLL Rubiks kubus 2
OLL rubiks kubus 3

Nu kan je door naar PLL waarin je de laatste laag volledig oplost! Klik hier om door te gaan naar de volgende stap.