Menu Sluiten

Floppy kubus oplossen

Hoe los je een floppy kubus op met slechts 1 algoritme? Hierbij de 2 stappen die je kan gebruiken om je floppy kubus snel op te lossen. Er zijn veel verschillende soorten floppy kubussen. Er is de floppy ghost kubus, floppy mirror kubus, de super floppy kubus, maar ook de reguliere floppy kubus. De Floppy kubus is uitgevonden door Katsuhiko Okamoto. Deze beschrijving van de oplossing is vooral geschikt voor de gewone floppy cube.

De floppy kubus is een 1x3x3 kubus, zeg maar 1 schijf van een reguliere 3×3 kubus. Een gewone Edge of floppy kubus bestaat uit een kruis met hoekblokje, de rotatie komt vanuit het kruis.. De randstukken blijven altijd op hun plaats. De rotaties van deze kubus zijn ook anders. Met een gewone kubus kan je ook 90 graden roteren, maar met een floppy kubusje kan je alleen 180 graden roteren. Het zijn dus alleen de hoekstukken die van positie veranderen tijdens het oplossen van deze kubus. Dit zijn de verschillende rotaties van de floppy cube.

Rubiks floppy kubus rotaties

Stap 1: het oplossen van de buitenrand stukken en hoekstukken

Om de buitenranden goed te krijgen, heb je eigenlijk geen algoritme nodig. Je kan deze stap dus intuïtief oplossen. Het is niet nodig om het middelste deel van de kubus te roteren, hoewel dat natuurlijk is toegestaan ​​als je een snellere oplossing ziet. Het doel is om de buitenranden op te lossen zonder je zorgen te maken over de 2 grotere vierkante middengebieden.

Rubiks Floppy stap 1

Stap 2: los het witte of gele oppervlak van je floppy cube op

De laatste stap bij het oplossen van je floppy cube is het oplossen van het gele of witte gezicht. Hier ga je het volgende algoritme voor het eerst gebruiken. U – R – U – R – U – R. In sommige gevallen moet u het meerdere keren uitvoeren voordat je de floppy kubus hebt opgelost. Let hierbij goed op de manier waarop de kubus wordt vastgehouden.

Rubiks floppy stap 2

Hopelijk heb je deze instructie kunnen gebruiken en kan je nu moeiteloos en snel de floppy kubus oplossen. Voor de liefhebber hebben we ook een YouTube tutorial gemaakt.