Menu Sluiten

De 10 meest populaire kaartspelletjes uit 2022!

Van welke spelletjes kunnen we in 2022 het meest verwachten? Google geeft inzicht in de spelletjes waar mensen naar zoeken. Gebaseerd op onderzoek uit de Google zoekmachine hebben wij een lijst samengesteld van de meest populaire spelletjes voor 2022. Welk spelletje kan je het beste kado geven? Vind hieronder de lijst van 10 meest populaire spelletjes met een korte beschrijving van het spel.

Korte uitleg van ons onderzoek

We hebben de traditionele spelletjes zoals Hartenjagen, Pesten, Klaverjassen, etc uitgesloten van dit onderzoek. Vervolgens hebben we gezocht naar de eerste 50 kaartspelletjes die naar boven komen als je zoekt op kaartspellen/kaartspelletjes en spelletjes. Voor al deze 50 kaartspelletjes hebben we de maandelijkse zoekvolumes in Google opgezocht. Junior varianten van de spelletjes zijn meegenomen als volwaardige resultaten. Vervolgens hebben we 10 spelletjes met de hoogste zoekvolumes voor jullie verder uitgewerkt.

Top 10 kaartspellen 2022.

KaartspelAantal maandelijkse Google zoekopdrachten
1Uno18100
2Exploding kittens14800
3SkipBo14800
4Beverbende12100
5Machiavelli9900
6Weerwolven8100
7Ligretto5400
8Koehandel2900
9Valse motten2900
10Saboteur2400
Uno
  1. Uno

De uitslag is duidelijk. Uno is volgens de Google zoekresultaten het meest populaire spelletje van dit moment. Uno is gebaseerd op pesten, kan je pesten dan kan je zeker ook Uno spelen. Uno kan gespeeld worden met 2 tot 8 spelers. Een gezellig spelletje voor het hele gezin. Ben je op zoek naar de spelregels van Uno klik dan hier?

exploding kittens
  1. Exploding kittens

Exploding kittens is een heerlijk familiespel! Exploding kittens is een combinatie van Uno en Russische roulette, alleen bij deze variant ontploffen de katten. Je kan tijdens het spel aanvallen, verdedigen en afleiden, maar pak je kat dan lig je er uit. 

SkipBo
  1.   SkipBo

Skip bo is een kaartspel dat je met minimaal 2 en maximaal 6 personen kan spelen. Skip bo heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Maar het spel bestaat al vanaf 1967. Bij SkiBo probeer je al je kaarten weg te spelen, het is een soort “Spider Solitaire” in het afleggen van kaarten. Ben je op zoek naar de spelregels van SkipBo klik dan hier?

Beverbende
  1. Beverbende

Een super leuk spelletje waarbij goed opletten en geheugen heel belangrijk is. Je kan Beverbende spelen met kinderen vanaf een jaar of 5-6. Het spel is leuk voor het hele gezin. Het doel van het spel is om zo min mogelijk punten te verzamel in de je eigen kaarten. Ben je op zoek naar de spelregels van Beverbende klik dan hier?

Machiavelli kaarspel
  1. Machiavelli

Super spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter moeten kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, staan de spelers regelmatig voor verrassingen.

weerwolven
  1. Weerwolven

Wie zijn de weerwolven en wie de brave burgers? Als het dorp gaat slapen worden er mensen vermoord, maar wie heeft het gedaan. Lukt het de spelers om de weerwolven te ontmaskeren? Een leuk en spannend spel om met een grote groep te spelen. Weerwolven kan worden gespeeld met 8 tot wel 18 spelers! Je kan met minder mensen spelen, maar dan moeten er wel een aantal kaarten uit het spel gehaald worden. 

Ligretto
  1. Ligretto

Bij Ligretto is het de bedoeling zo snel mogelijk van je eigen kaarten af te komen. Ligretto is voor 2-4 spelers, je kan wel met meer personen spelen, maar dan heb je meerdere spellen nodig. Omdat je bij Ligretto niet op je beurt hoeft te wachten kan het spel chaotisch verlopen.

Koehandel
  1. Koehandel

Wie is de beste onderhandelaar? Het doel van het spel is om kwartetten te verzamelen, maar dit lukt niet zonder serieus te onderhandelen met je medespelers. Ravensburger heeft ook een bordspel versie van Koehandel uitgebracht. 

Valse motten
  1. Valse motten

Een geweldig spel, vooral als je van valsspelen houdt. Want om dit spel te winnen moet je valsspelen. Het spel wordt gespeeld met 3 tot 5 spelers en duur zoals veel spelletjes ongeveer 20 minuten. 

saboteur
  1. Saboteur

Het spel gaat over een groepje schat gravende dwergen, maar sommige dwergen zijn de saboteur. het spel duurt drie ronden daarna is het spel voorbij. De speler met de meeste goudstukken wint. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.