Menu Sluiten

Hoe los je een kubus junior Beer op?

De Junior Bear is de ideale puzzel om mee te starten voor kleinere kinderen. Het is eigenlijk een 3x2x1 puzzel, maar omdat de puzzel de vorm van een beer heeft wordt het oplossen een stukje makkelijker gemaakt. Deze puzzel is een stuk gemakkelijker om op te lossen dan een normale 3x3x3 kubus.

De beer is op te lossen in 5 eenvoudige stappen;

Rubiks beer oplossen

Stap 1

Je start met oplossen door de linkerhelft van het lichaam in de juiste positie te zetten. Omdat de voorkant van de beer wit is start je dus met de linkerhelft van het witte lichaam links voor te houden.

Stap 2

De Bear heeft verschillende vormen, hij is smal bij de nek en het hoofd en breder bij de voeten. In deze stap voeg je een voet toe aan de linkerhelft van het lichaam van de beer. De voet hoeft nog niet in de juiste kleur, dus het maakt niet uit of geel of wit voor zit.

Stap 3

Draai nu het volledige lichaam in de juiste positie. Je kan dit doen door een R Rotatie. Dit is een rotatie van de volledige rechterhelft van het lichaam van je Bear. Na deze stap heb je dus de twee witte delen van het lichaam op de juiste manier aan de voorzijde van je puzzel. Het kan zo zijn dat je hem al hebt opgelost, maar is dit niet het geval, ga dan door naar stap 4.

Stap 4

Je voegt nu de rechtervoet toe aan de onderzijde van het lichaam. Het is belangrijk dat het lichaam niet gebroken wordt. Je kan als de voet aan de rechterbovenzijde zit, deze eerst wegdraaien om het vervolgens samen te voegen.

Stap 5:

Misschien is je Beer puzzel nu al opgelost, maar je kan nu het hoofd en de voeten recht draaien als dat nog nodig is.

Heel veel plezier met deze leuke starterspuzzel! Hiermee wennen kinderen aan de kleuren en het draaien om tot een oplossing te komen.