Menu Sluiten

Blog

Leuke spelletjes, onze top 10!

Welkom in de wondere wereld van onze spelletjes! Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste spelletjes. Of je nu een fanatieke bordspeler bent, een liefhebber van kaartspelletjes, of gewoon op zoek bent naar leuke gezelschapsspellen, er is voor ieder wat wils. Laten we een duik nemen in de top 10 van leuke spelletjes die Nederland te bieden heeft!

Top 10 leuke spelletjes

Top 10 Leuke Spelletjes in Nederland:

Catan: 

Dit strategische bordspel, ook bekend als “De Kolonisten van Catan“, plaatst spelers in de rol van kolonisten die het eiland Catan willen verkennen, handelen en bouwen. Met eindeloze mogelijkheden voor strategie en interactie is Catan een tijdloze favoriet.

Ticket to Ride: 

Stap aan boord van een treinavontuur met Ticket to Ride, waarbij spelers routes moeten voltooien tussen steden in Europa door kaarten te verzamelen en treinroutes te claimen. Dit eenvoudig te leren, maar uitdagende spel is perfect voor spelers van alle niveaus.

30 Seconds

Test je kennis en verbale vaardigheden met 30 Seconds, een razendsnel partyspel waarbij spelers binnen 30 seconden zoveel mogelijk woorden moeten raden aan de hand van hints van hun teamgenoten. Een gegarandeerd recept voor hilariteit en competitie.

Exploding Kittens

Dit kaartspel, bekend om zijn grappige illustraties en hilarische wendingen, draait om het vermijden van exploderende kittens terwijl je je vrienden dwarsboomt met actiekaarten. Een geweldige keuze voor een gezellige spelavond vol lachen en chaos.

De Weerwolven van Wakkerdam

Betreed het dorp Wakkerdam en ontdek wie de weerwolven zijn voordat ze de hele bevolking verslinden. Dit sociale deductiespel is ideaal voor groepen en zorgt voor spannende debatten en intriges.

Codenames

Onderschat nooit de kracht van woorden in Codenames, waarbij teams moeten samenwerken om geheime agenten te identificeren aan de hand van cryptische aanwijzingen van hun spionmeester. Een slim en uitdagend spel dat beroep doet op creativiteit en denkvermogen.

Qwixx

Een snel dobbelspel waarbij spelers nummers moeten kruisen op hun scoreblad om punten te verdienen. Eenvoudig te leren en moeilijk om mee te stoppen, Qwixx is een verslavend leuk spel voor zowel ervaren spelers als nieuwkomers.

Uno

Het is een open deur, maar Uno is niet weg te denken uit de Nederlandse huiskamers. Dit eenvoudige spelletje, blijft leuk! Uno is gebaseerd op pesten, kan je pesten dan kan je zeker ook Uno spelen. Uno kan gespeeld worden met 2 tot 8 spelers. Meer kan wel, maar de stok (het kaartendeck) wordt dan wel heel klein. Net als bij pesten zijn er bij Uno vele variaties te bedenken op het spel.

Keer op Keer

Van dit leuke spelletje zijn er 2 varianten. De originele variant en de Keer op Keer 2. Keer op keer 2 biedt iets meer variatie, maar wij vinden beide spelletjes even leuk. Keer op keer is een dobbelspel waarbij je ook getallen en kleuren kan afstrepen. Het is een erg actief spelletje want je bent bij elke beurt bezig. 

Rummikub

Dit spelletje haalt onze top 10 vanwege haar ongekende populariteit. Doel van het spel is om de stenen van je bordje weg te spelen door combinaties getallen te maken op tafel. Er wordt gespeeld met tegeltjes met daarop de getallen 1 ™ 13 in 4 kleuren. Verder zitten er 2 jokers in het spel. In het totaal bestaat Rummikub uit 106 stenen. Het spel Jokeren is eigenlijk de kaart variant van dit spel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.