Menu Sluiten

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak groter en sterker en verandert van vorm. Om een Pokémon naar het volgende niveau te brengen moet je zogenaamde candy of snoepjes van deze pokémon te verzamelen, dit verzamelen van candy doe je door dezelfde soort pokémon te vangen. Het verschilt per evolutie hoeveel snoepjes je nodig hebt om een bepaalde pokémon te evolueren. Dit getal loopt tussen de 25 en 400. Evolutie is een belangrijk onderdeel in Pokemon. Je creëert onbekende soorten en verzamelt XP om verder in het spel te komen. Middels Evolutie kan je dus je totale team van Pokémon versterken en hiermee battles, gyms en raids winnen.

Pokemon Go evolutie

Hoe evolueer je in Pokemon Go?

Hoe kan je jouw pokémon naar het volgende niveau brengen. Hoe evolueer je een Pokemon?

 • Je hebt ten minste 1 pokemon nodig om het evolutieproces op te starten. 
 • Verzamel pokémon specifieke candies. Elke pokémon heeft zijn eigen soort snoepjes. Je hebt een bepaald aantal snoepjes nodig om de pokémon te evolueren. Je kan snoepjes verdienen door de specifieke pokemon te vangen of de pokémon over te dragen naar de professor. 
 • Navigeer naar je gevangen pokémon en selecteer de gewenste pokémon die je wilt evolueren. 
 • Op het informatiescherm zie je hoeveel candy je nodig hebt om de pokémon te evolueren. Heb je genoeg candy? 
 • Selecteer “evolve” via de groene knop en de pokémon app zal je candy gebruiken om de pokémon naar het volgende niveau te brengen. 

Hierboven staat het standaardproces beschreven van evolutie, maar sommige pokémon hebben een afwijkende handeling nodig om naar het volgende niveau te komen. Hierbij kan je denken aan evolutie voorwerpen, loop een bepaalde afstand met je Buddy, handel met een andere speler, of voldoe aan specifieke voorwaarden. Deze worden verderop in dit artikel beschreven, speciale evolutie methode in Pokemon Go.

Pokemon Go artikelen kopen

Pokemon Go mewtwo kaarten

Ervaar metalen chaos met een deck geleid door Mewtwo V met het Pokémon GO Battle Deck Mewtwo V! Mewtwo V komt met een verpletterende kracht van een team van paranormale-types zodat je beurt na beurt snel kunt toeslaan. Houd energie in het spel en beheers alle trucs van dit V Battle Deck!

Welke pokémon kan je het beste evolueren?

Natuurlijk kan je elke pokémon kiezen om te evolueren, of gewoon voor de hoogste cp gaan, maar je bent natuurlijk wel op zoek naar de beste pokemon. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar de zogenaamde IV’s. Dit zijn naast de CP de individuele waarde en krachten van de pokemon. De combinatie van CP en IV’s bepaald de kracht in een battle. Verder is het goed om te bekijken hoe zeldzaam je pokémon is. Is de pokémon niet zeldzaam en kom je hem vaak tegen dan kan je makkelijker nog even wachten op een pokémon met betere IV’s. 

Als laatste kan je rekening houden met het feit dat je pokemons kan evolueren omdat je zoveel mogelijk verschillende soorten wilt hebben/ vangen of omdat je bepaalde pokemons goed kan gebruiken in de battle. Ook die keuze bepaalt natuurlijk welke pokemon je gaan evolueren. 

Tip: “maak geen haast bij een mogelijke evolutie, het kan goed zo zijn dat je snel een betere variant vangt van dezelfde pokemon”

Candy in Pokemon go Evolution

Candy is dus super belangrijk in het evolutieproces. Een goed voorbeeld is om te komen tot een Mega Charizard heb je een aantal stappen nodig. 

 1. Een Charmander is de eerste fase en om deze te evolueren het je 25 Charmander candy nodig. 
 2. De tweede fase is de Charmeleon, maar om deze te evolueren heb je zelfs 100 Charmander candy nodig
 3. Na deze laatste evolution heb je dus een Charizard (vette pokemon) Om deze vervolgens te evolueren naar een Mega Charizard heb je geen candy meer nodig, maar wel 200 mega energy. In dit geval kan je hem ook nog in 2 verschillende versies laten evolueren. 

Naast candy voor evolutie heb je ook candy nodig om je Pokémon van hogere power te voorzien. Hier heb je een combinatie nodig van candy en stardust. Het verzamelen van candy kan op verschillende manieren en kost veel tijd. Ga dus bewust om met je candy en wees geduldig tijdens de evolutie.

Speciale evolutie methode in Pokémon Go

In Pokémon Go zijn er dus bepaalde pokemons met een speciale evolutie. Hier is dan meer voor nodig dan alleen candy. Deze manier van evolutie geeft een extra dimensie aan het spel en maakt het dus moeilijker om bepaalde pokémon te evolueren. 

Evolutie door toevoegen van een item

Naast candy wordt er dan nog een bepaald item gevraagd om de evolutie te voltooien. Voorbeelden hiervan zijn: 

 • Dragon Scale – Evolve Seadra into Kingdra 
 • King’s Rock – Evolve Poliwhirl into Politoed, and Slowpoke into Slow King 
 • Metal Coat – Evolve Scyther into Scizor and Onix into Steelix
 • Sun Stone – Evolve Gloom into Bellossom, Sunkern into Sunflora, Cottonee into Whimsicott, Petilil into Lilligant, and Helioptile into Heliolisk.
 • Up-Grade – Evolve Porygon into Porygon2 
 • Sinnoh Stone – Access certain Sinnoh region evolutions
 • Unova Stone – Access Unova region evolutions
 • Magnetic Lure – Evolve Magneton into Magnezone and Nosepass into Probopass
 • Glacial Lure – Evolve Eevee into Glaceon
 • Mossy Lure – Evolve to Eevee into Leafeon

bron: https://www.gamesradar.com/pokemon-go-evolution-items-special-items-guide/

Evolutie in combinatie met je buddy

Bepaalde Pokemon kunnen alleen geëvolueerd worden door een bepaalde afstand met ze te lopen als buddy. Bijvoorbeeld; 10 km lopen met Eevee als buddy om hem overdag te laten evolueren in Espeon of ’s nachts in Umbreon.

Evolutie door de pokémon te ruilen 

Sommige Pokémon kunnen evolueren door ze te ruilen met een vriend in Pokémon Go. Bijvoorbeeld: Je kan een Kadabra ruilen om hem te evolueren in een Alakazam.

Evolutie door een special event

Er zijn zelfs pokémon die je alleen kan evolueren tijdens de volle maan. Zo kan je een Ursaring evolueren tot een Ursaluna met 100 candy en een volle maan.  

Evolutie door verandering van naam

Een mooi hack in Pokemon go is de evolutie van Eevee. Een Eevee kan transformeren in verschillende upgrades. Door voordat je een Eevee evolueert de naam aan te passen kan je deze evolutie beïnvloeden. Hierbij welke namen je kan gebruiken bij de verschillende varianten. 

 • Sparky → Jolteon
 • Pyro → Flareon
 • Rainer → Vaporeon
 • Sakura → Espeon
 • Tamao → Umbreon
 • Linnea → Leafeon
 • Kira → Sylveon
eevee-evolutions

Dit zijn zeker niet alle uitzonderingen op de normale evolutie methode binnen Pokemon Go, maar geven wel een goed beeld van de verschillende mogelijkheden en oplossingen.

FAQ Evolutie pokemon Go

Hoe evolueer ik mijn Pokemon in Pokemon Go?

Om je Pokemon in Pokemon Go te laten evolueren, moet je een bepaalde hoeveelheid snoep verzamelen die specifiek is voor die Pokemon soort. Zodra je genoeg snoep hebt, kun je de “evolueer” optie selecteren op het informatiescherm van die Pokemon. maar let op, niet alle evolutie methode zijn gelijk. Kijk op deze pagina voor de volledige uitleg.

Hoe weet ik hoeveel snoep ik nodig heb om een bepaalde Pokemon te laten evolueren?

De hoeveelheid snoep die je nodig hebt om een bepaalde Pokemon te laten evolueren staat in het informatiescherm van die Pokemon. Je kunt deze informatie ook bekijken in je Pokedex. De hoeveelheid varieert per soort maar ook per fase van de evolutie. Hoe verder je in dit proces zit, hoe meer candy er gevraagd wordt voor de evolutie.

Kan ik een Shiny Pokemon laten evolueren in Pokemon Go?

Ja, je kunt een shiny Pokemon in Pokemon Go evolueren net als elke andere Pokemon. De shiny status zal mee gaan naar de geëvolueerde vorm. Ik heb wel eens begrepen dat de shiny status verviel tijdens een evolutie, maar dit is zeer zeldzaam en zal in principe niet gebeuren.

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...