Menu Sluiten

Battle league | Pokemon Go

De Battle League in Pokémon Go is een feature waar spelers het online tegen elkaar opnemen. Het bestaat uit verschillende ranglijsten:

  • Great League (CP limiet 1500)
  • Ultra League (CP limiet 2500)
  • Master League (geen CP limiet)

Spelers kiezen 3 Pokémon om mee te spelen en tegenstanders uit te dagen. Bij elke overwinning krijgt de speler ook “Battle Rating Points” (BRP) deze helpen bij het bepalen van de ranglijst binnen de leage. Er zijn ook seizoensgebonden en speciale evenementen binnen de Battle League. De battle leage kan je altijd spelen, natuurlijk moet je online zijn, maar je hoeft er niet op uit. Het is de ultieme manier om je pokémon te leren kennen en beter te worden in gevechten. Lees er alles over in dit artikel.

Battle league pokemon go

Hoe werkt de battle league in Pokemon go? 

Hier volgen de stappen om deel te nemen aan de Battle League:

Battle League-menu: Open de Pokémon GO-app en tik op het Battle League-menu, meestal te vinden onderaan je scherm.

Battle League-kiezen: Kies het gewenste niveau van de Battle League om aan deel te nemen: Great League, Ultra League of Master League. De levels zijn gebaseerd op de maximale CP-limiet voor de Pokémon die je mag gebruiken in gevechten.

Team opstellen: Stel een team van drie Pokémon samen om in het gevecht te gebruiken. De keuze van Pokémon is belangrijk, omdat je rekening moet houden met het type van de Pokémon en hun sterke en zwakke punten.

Matchmaking: De game zal automatisch een tegenstander voor je vinden, meestal gebaseerd op jouw niveau en de prestaties van je team. Je wordt gematcht met spelers van over de hele wereld.

Het gevecht: Het gevecht bestaat uit drie rondes. Elk team van drie Pokémon vecht tegen het team van de tegenstander. Tijdens het gevecht kun je Pokémon wisselen, een beschermende schild gebruiken en je oplaadbars gebruiken om krachtige aanvallen uit te voeren.

Resultaten: Nadat de drie rondes zijn gespeeld, worden de resultaten bekendgemaakt. Als je wint, verdien je rangpunten. Als je verliest, verlies je rangpunten.

Volgende gevecht: Na het voltooien van een gevecht kun je ervoor kiezen om door te gaan en een nieuw gevecht aan te gaan of te stoppen en later terug te komen.

Pokémon go battle league rewards

In de Battle League van Pokémon Go worden beloningen verdiend voor het behalen van overwinningen. Deze beloningen omvatten:

  • Stardust: Een essentiële bron voor het verhogen van de kracht van Pokémon en het ontwikkelen van Pokémon.
  • Rare Candies: Deze items kunnen worden toegewezen aan elke Pokémon om één Candy van die Pokémon te krijgen, waardoor ze effectief kunnen worden gebruikt om een Pokémon te evolueren of te versterken, ongeacht het type.
  • TMs (Technical Machines): Deze items kunnen worden gebruikt om de aanvallen van een Pokémon te wijzigen. Er zijn twee soorten TMs: Fast TMs en Charge TMs, die beide een andere aanval van de Pokémon optimaliseren
  • Pokémon Encounters: Na het behalen van een bepaald aantal overwinningen kan een speler een zeldzame of exclusieve Pokémon ontmoeten, dit is een van de mooiste beloningen uit de battle league!

De beloningen worden toegekend na elke set van vijf gevechten en kunnen worden verbeterd door te winnen.

Pokémon go battle league timed research

De Battle League Timed Research is een speciaal onderdeel binnen de events, waarbij spelers de kans krijgen om een reeks uitdagingen te voltooien en extra beloningen te verdienen door middel van het spelen van battles. Dit soort events duren vaak enkele weken.

battle league timed research

Pokémon go battle league ratings

Met elk gevecht kunnen spelers punten verdienen, die bepalen op welke rang ze zich bevinden in hun gekozen niveau. Als spelers eenmaal bepaalde punten hebben behaald, worden ze gepromoveerd naar een hogere rang. Hogere rangen bieden betere beloningen. De hoogste rang die je kunt bereiken Rank 24.

Het beste team voor de battle league? 

Heb je moeite met winnen? Er zijn veel sites die je advies geven over je team, over de aanvallen en de beste combinaties. Op deze pagina worden de beste opstellingen verder uitgelegd:

https://www.dexerto.com/pokemon/pokemon-go-great-league-best-team-guide-1338899/

Pokemon artikelen kopen?

Pokemon go special team collection

Er gaat niets boven het verkennen van de wereld met je teamgenoten aan je zijde! Laat het andere Trainers met trots weten bij welk team je zit met de opvallende pin in deze collectie. Je vindt er ook je favoriete teamleader als een speelbare Supporter-kaart die je helpt kaarten te trekken en energie in het spel te krijgen, evenals een stapel boosterpakjes van de speciale Pokémon GO-uitbreiding.

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.