Menu Sluiten

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog steeds meer. Ooit is pokémon go begonnen met iets meer dan 100 pokemon, maar inmiddels zijn het er veel meer en zijn er binnen bepaalde pokémon ook nog verschillende variaties.  Een van de meest unieke Pokémon is zonder twijfel de Ditto. Deze roze, gelatineachtige Pokémon staat bekend om zijn vermogen om de vorm van andere Pokémon aan te nemen. Naast zijn unieke eigenschappen heeft Ditto ook een leuke uitstraling. Met zijn vriendelijke, ronde vorm en vrolijke ogen is Ditto een Pokémon die je graag in je collectie hebt.

Ditto Pokemon Go

Het ontstaan van Ditto?

Ditto is een eerste generatie van Pokémon, heeft zijn weg gevonden naar Pokémon Go. In Pokémon Go draait het spel niet alleen om het vangen van krachtige Pokémon voor gevechten, maar ook om het ontdekken en waarderen van de diversiteit van de Pokémon-wereld. Ditto voegt een element van verrassing en mysterie toe aan het spel.

Hoe vang je een Ditto?

Het vangen van Ditto kan soms een uitdaging zijn, omdat hij zich voordoet als een andere Pokémon. Trainers moeten alert zijn en weten welke Pokémon een mogelijke vermomming kunnen zijn. Ditto kan zich voordoen als veel voorkomende Pokémon. Er is niet een echte documentatie welke vormen een Ditto in het wild aanneemt. Niantic heeft het hele proces echter een beetje makkelijker gemaakt, door een maandelijkse lijst vrij te geven met welke Pokemon Ditto kunnen vermommen. Momenteel is de kans op het vinden van een Ditto in Pokemon Go ongeveer 3%, terwijl de kans op het vinden van een Shiny Ditto 1/64 is.

In het verleden is er ook wel eens een evenement aangekondigd met een verhoogde kans op een Ditto, laten we hier weer snel op hopen. Stel je bent pokémon aan het vangen met een andere trainer en hij vangt een Ditto, dan kan jij die pokémon ook vangen en ook jij krijgt dan een Ditto als verschijning. Het is dus niet zoals bij een shiny variant dat deze alleen voor jou is. Verder is het goed om te weten dat een Ditto niet uit een ei kan worden gebroed. Een Ditto moet echt in het wild worden gevangen.

Pokemon Go box kopen?

Pokemon go box

Bereid je voor op de strijd als nooit tevoren nu Pokémon GO en de Pokémon Trading Card Game samenkomen! Dragonite VSTAR en Mewtwo VSTAR pronken met immense krachten, terwijl Melmetal VMAX in zijn Gigantamax vorm de concurrentie verslaat. Gewilde Shiny Pokémon, Radiant Venusaur, Radiant Charizard en Radiant Blastoise brengen duizelingwekkende nieuwe strategieën naar het slagveld. Ondertussen staan de leiders van Team Instinct, Team Mystic en Team Valor klaar om hun steun te tonen in de Pokémon TCG: Pokémon GO-uitbreiding!

Een Ditto tijdens een gevecht?

Het vermogen van een Ditto om andere Pokémon na te bootsen gaat verder dan alleen zijn uiterlijke. Tijdens gevechten in battles en raids kan een Ditto de aanvallen en statistieken van de tegenstander kopiëren, waardoor hij zich kan aanpassen aan verschillende situaties. Dit maakt Ditto een verrassende en tactische keuze in gevechten, omdat hij in staat is om de sterke punten van zijn tegenstander te benutten. Het succesvol inzetten van Ditto vereist echter dat trainers op het juiste moment wisselen, om te profiteren van de krachten van de gekopieerde Pokémon.

Research taken waarbij je een Ditto nodig hebt.

Ditto is niet alleen een mooie aanwinst voor gevechten, maar ook voor het voltooien van onderzoekstaken. In Pokémon Go kunnen trainers soms specifieke Pokémon moeten vangen, zoals een Ditto, om een taak te voltooien.

Een shiny Ditto?

In Pokemon Go is er ook een shiny variant van de Ditto. Een shiny Ditto is blauw in plaats van het vertrouwde roze/ paarse van een Ditto. 

Shiny ditto

Het vangen van een Shiny Ditto is een zeldzame gebeurtenis en vereist net als bij normale pokémon geluk en doorzettingsvermogen. De kan op het vangen van een Ditto is dus 3% en als je de shiny variant wilt vangen is dat vervolgens weer 1 op 64. Net als bij andere Shiny Pokémon kan een Shiny Ditto op elk moment verschijnen tijdens het vangen van een gewone Pokémon. Trainers moeten hopen dat ze de glinsterende verschijning van een Shiny Ditto tegenkomen tussen de vele reguliere Pokémon die ze vangen.

Helaas is er geen “hack” om sneller een Ditto te vangen, dus het is allemaal een kwestie van geluk!

FAQ Pokemon Go Ditto

Bestaat er een shiny Ditto?

Ja! In Pokemon Go is er ook een shiny variant van de Ditto. Een shiny Ditto is blauw in plaats van het vertrouwde roze/ paarse van een normale Ditto.

Hoe groot is de kans op een Ditto?

De kan op het vangen van een Ditto is dus 3% en als je de shiny variant wilt vangen is dat vervolgens weer 1 op 64. Net als bij andere Shiny Pokémon kan een Shiny Ditto op elk moment verschijnen tijdens het vangen van een gewone Pokémon.

Wat is er bijzonder aan een Ditto?

Deze roze, gelatineachtige Pokémon staat bekend om zijn vermogen om de vorm van andere Pokémon aan te nemen. Naast zijn unieke eigenschappen heeft Ditto ook een leuke uitstraling.

Kan een Ditto evolueren?

Een ditto heeft in Pokémon Go geen evolutie.

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.