Menu Sluiten

De zoektocht naar een goede speed cube

Nadat ik mijn 3×3 kubus jarenlang had laten verstoffen, besloot ik om de verschillende algoritmen te gaan bestuderen en de 3×3 kubus nou eindelijk eens op te lossen. Ik heb veel tips en trucs gevonden op verschillende sites, maar de video’s op YouTube hebben me het meest geholpen bij het verbeteren van mijn kubusvaardigheden. Al snel liep mijn kubus steeds vast. Mijn vaardigheden waren te snel geworden voor mijn kubus. Dus ging ik op zoek naar een betere kubus, een zogenaamde speed cube.

Speedcube blog

Spoiler alert: er is geen beste speed cube, het hangt echt af van de wensen van de cuber! Mijn favoriet in deze blog is misschien niet de favoriet van andere speed cubers. Natuurlijk moet je veel oefenen om je tijden te verbeteren, maar een goede speed cube kan zeker helpen en is een must have voor elke liefhebber van kubussen.

Inspiratie van YouTube

In de verschillende Youtube filmjes zag ik kubussen die ongelooflijk soepel en snel kunnen draaien. Eerst dacht ik dat ik het tempo van mijn 3×3 kubus kon verbeteren door middel van wat siliconenspray en veel oefenen, dat klopt, maar hij zou nooit zo snel worden als de kubussen in de tutorials die ik had gezien.

Belangrijke factoren voor een speed cube

Dus ging ik online op zoek naar verschillende zogenaamde speed cubes, de keuze is echt ongelooflijk! Vooral merken uit China zijn zeer snel. Bekende merken voor speed cubes zijn; Cyclone Boy, FangCun, Shengshou, V-cube, YuXin, MoYu, Gan, etc. Al deze merken stellen dat ze geschikt zijn voor speed cubing, maar dat betekent niet dat ik meteen tevreden was. Bij het zoeken naar een speed cube is het belangrijk om rekening te houden met een paar belangrijke factoren. Je kan deze factoren gebruiken om te bepalen welke kubus het beste bij je past!

  • Het gewicht
  • De grootte
  • Hoek snijden vermogen
  • De structuur (stevig, los)
  • Kleuren combinatie
  • souplesse

Mijn eerste speed cube bestellingen

Het is belangrijk om een ​​paar kubussen en hun kenmerken te vergelijken. Dit vergt een investering in tijd en geld. Als je geen idee hebt welke factoren voor jou belangrijk zijn, kan je gewoon ergens beginnen. Ik kan je vertellen dat mijn eerste bestellingen helemaal niet aan mijn verwachting voldeden. Voor mij bleek gewicht in combinatie met souplesse een belangrijke factor te zijn. Een te lichte kubus vind ik echt niet fijn. 

De prijs van een speed cube

Is de prijs een probleem wanneer je op zoek bent naar een echt snelle kubus? Als ik eerlijk ben, ja! De betere kubussen hebben een hogere prijs. Gemagnetiseerde kubussen zijn sowieso een beetje duurder, maar deze kubussen helpen je om je kubus nauwkeuriger te roteren. Het is mogelijk om een ​​relatief goedkope kubus te vinden met een goede prestatie onder de 10 Euro. De betere speed cubes hebben een prijsklasse tussen de 15 en 40 Euro.

Mijn favoriete 3×3 kubus

Mijn favoriete 3×3-kubus is de “MoYu Weilong GTS”. Dit is echt een geweldige kubus, hij weegt 83,1 gram en heeft afgeronde hoeken die het gemakkelijker maken om de hoeken perfect te draaien en te snijden. Deze kubus is populair, er zijn maar weinig kubussen die de MoYu Weilong GTS verslaan in prestaties. De constructie vergemakkelijkt het draaien en voorkomt fouten. Voor sommigen zal het voelen alsof de kubus moeilijk te besturen is, vanwege zijn snelle draaicapaciteit, is het handig dat je al behoorlijk bekwaam bent met een 3×3-kubus voordat je de GTS gebruikt. Het is online te bestellen voor $ 17, – in verschillende kleuren. Dus als je op zoek bent naar een echt goede 3×3 speed cube, dan is dit zeker een om te proberen!

Mijn nummer twee 3×3 kubus

Tweede beste is zeker de QuYi Valk 3 M. De Valk is genoemd naar Mats Valk, een zeer snelle Nederlandse cuber die een wereldrecordhouder was op de 3×3 kubus, met 4,74 seconden. Deze kubus loopt erg soepel vanwege zijn vernieuwde kern en is tevens gemagnetiseerd. Deze kubus heeft een prijs van 39 Euro maar dit is hij meer dan waard. 

Mijn favoriete 2×2 kubus

Een zeer mooie en snelle 2×2 speed cube is de “Gan 249 V2 M”. Deze versie is de gemagnetiseerde versie van de GAN 249 V2. Deze 2×2 kubus heeft een honingraatontwerp, net als de GAN 249 V2, waardoor de kubus zeer soepel loopt. Het heeft een duidelijk kleurenschema en bevat geen stickers. Deze 2×2 kubus is vrij licht, voor mij is dat het enige negatieve kenmerk van deze kubus.

Laat je beste ervaring of jouw favoriete speed cube achter in de reacties op deze blog!

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.