Menu Sluiten

Blog

Review Go-Cube

Voordat je een Go-Cube koopt ben je waarschijnlijk al in het bezit van een normale 3×3 Kubus. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Ik ben zelf al jaren fan van kubussen, de vorm, de kleuren, de complexiteit en je kan jezelf blijven uitdagen met nieuwe variaties van de oplossing. Maar hoe leuk is het, dat de oude techniek en de nieuwe techniek samenkomen in één, de Go-Cube. Een kubus die je via bluetooth kan verbinden met je telefoon. Op deze manier creëer je een digitale versie van je eigen kubus!

Go Cube

Eigenschappen van de Go-Cube

De Go-Cube is iets kleiner dan een normale 3×3 Rubiks cube of een vergelijkbare speedcube. Verder zijn de hoeken niet recht, maar hebben deze duidelijke rondingen. De kubus draait uit zichzelf extreem soepel, hier moest ik zelf even aan wennen! De kubus blijft in de oplossing gelijk met een normale 3×3 kubus, dus dat went snel. De kubus is wel iets zwaarder dan een reguliere speed cube, maar zelf vind ik dit best prettig. Hij is zeker niet te zwaar. Tijdens het draaien snijdt de kubus keurig de hoeken af en hier reageert hij dus ook zoals je verwacht van een echte speed cube.

Hoe wordt de Go-Cube geleverd?

Ok, het kost wat, maar dan krijg je ook wat! De Go-Cube zit in een te gekke box. Het uitpakken is al een feestje. De kubus wordt geleverd met een mooi zakje om hem in te vervoeren en op te bergen en natuurlijk een oplader. Verder krijg je plastic standaard geleverd bij je kubus, deze kan je ook gebruiken als een soort docking station voor tijdens het opladen.  

Het mooiste moment bij het unboxen van de Go-Cube is als hij eenmaal gekoppeld is aan je telefoon en de bewegingen worden weerspiegeld op het scherm, zodra je deze goed hebt ingesteld zie je precies elk vakje van je kubus op de juiste plek op het scherm. 

De Go-Cube is niet goedkoop, hij kost momenteel  69,95 plus verzendkosten. 

Go-Cube App

Het helpt als je al een beetje snapt hoe een kubus in elkaar zit, maar de Go-Cube-app is jouw ultieme virtuele gids om te leren hoe je de kubus kunt oplossen. Je kan er oefeningen doen en zelfs andere cubers over de hele wereld uitdagen. Als je de kubus eenmaal hebt ingesteld is de app slim genoeg om de bewegingen aan te geven om terug te gaan naar een opgeloste kubus of een vorige stap in de oplossing. Dit betekent dus dat de app precies weet hoe je de kubus verplaatst en je kan vertellen of je iets verkeerd of juist goed doet.

Zoals ik al schreef helpt het wel als je een 3×3 kubus al kan oplossen, want bij mij liep hij in het begin niet helemaal synchroon. Hierdoor was de oriëntatie op het scherm niet goed en kwam de kubus niet overeenkwam met wat ik in mijn handen had. 

De app kan verder goed ondersteunen is het verbeteren van je skills en in het vinden van de juiste oplossing van de kubus. Maar ook voor de meer gevorderde cuber is hij waardevol. Hij leert om je skills te verbeteren en houdt je snelste oplostijden bij. 

Het eindoordeel over de Go-Cube!

De Go-Cube heeft de kubus naar de 21e eeuw gebracht! Haar design is prachtig en ten opzichte van een echte speed cube doet hij niet onder in prestaties! Een mooi voorbeeld hoe je online en offline op de juiste manier bij elkaar brengt. 

Wil je ook een Go-Cube of een Rubiks connected kopen, klik dan hier

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.