Menu Sluiten

Vrienden in Pokemon Go

Vrienden zijn belangrijk in het Pokemon Go spel! Je hebt ze nodig om door de verschillende research taken heen te komen en ze maken het makkelijker om vooruit te komen binnen de game. Wat is het voordeel van vrienden in Pokemon Go en hoe kan ik mijn vriendenkring uitbreiden? Spelers kunnen nadat ze vrienden zijn geworden cadeaus sturen, Pokemon ruilen, samen vechten in de verschillende raids. Naarmate spelers meer interactie hebben met hun vrienden, stijgt hun vriendschapsniveau en krijgen ze bonussen zoals meer XP en sterrenstof/ stardust.

Pokemon Go vrienden

De verschillende niveau’s in vriendschap

Binnen het spel kan je de vriendschap vergroten en hiermee meer voordeel halen uit een vriendschap. Een vriendschap wordt sterker door samen activiteiten te doen in het spel of elkaar kadootjes te sturen. Er zijn 5 verschillende vriendschapsniveau’s: 

 1. Friends, 
 2. Good Friends, 
 3. Great Friends, 
 4. Ultra Friends,
 5. Best Friends.

Hoe beter de vriendschap hoe meer deze oplevert. Zo krijg je bij een betere vriendschap meer waardevolle items uit de kadootjes, krijg je meer bonussen en XP. Maar ook het ruilen van bijzondere Pokemon wordt goedkoper (minder stardust) als je een sterke vriendschap hebt. 

Hoe kan je vrienden toevoegen? 

Om vrienden toe te voegen in Pokemon Go kunnen spelers hun trainercode gebruiken, die te vinden is in het vrienden menu in het spel. Spelers kunnen hun trainer code delen met anderen om ze als vrienden toe te voegen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een QR code te scannen. 

De voordelen van vrienden in Pokémon Go. 

Een vriendschap in Pokémon Go is niet alleen leuk, maar helpt ook zeker om sneller en beter door het spel te gaan. Hierbij de belangrijkste voordelen van een vriendschap in Pokémon Go op een rij.

 • Je kan je pokemons uitbreiden door Pokémon te ruilen
 • Je kan samen vechten in een raid, hoe meer vrienden je hebt, hoe hoger de raid die je kan pakken. 
 • Via cadeautje ontvang je belangrijke items voor in het spel, zoals;
  • Berries
  • Pokeballs
  • Stardust
  • Revives
  • Stickers
 • Soms heb je je vrienden nodig voor een field of special research. 

Hoe vergroot je je aantal vrienden in Pokémon Go. 

Er zijn verschillende websites en apps die het makkelijker maken om je aantal vrienden te vergroten. We hebben de belangrijkste sites voor je op een rijtje gezet;

Verder zijn er verschillende apps die ervoor zorgen dat ge gezamenlijk een raid battle kan doen. Voordat je een uitnodiging kan krijgen voor een raid, zal je vrienden moeten worden. Deze apps helpen je hierbij, maar dit is ook een mooie manier om je vriendenkring in Pokemon Go te vergroten. Hierbij de meest gebruikte apps;

Hoe verbeter je de vriendschappen naar een volgend level? 

Hoe zorg je er voor dat je vriendschap naar een volgend niveau gaat en hoe haal je het meest uit je vriendschap? Als spelers met hun vrienden samenwerken, stijgt hun vriendschapsniveau. Dit geeft ze bonussen zoals meer XP en sterrenstof en makkelijker kunnen ruilen. Hierbij de verschillende mogelijkheden om je vriendschap te verbeteren. 

 1. Cadeautjes versturen: Spelers kunnen geschenken naar hun vrienden sturen, die items kunnen bevatten zoals Stardust, Poke Balls en Berries. Deze cadeaus kunnen worden verkregen bij PokeStops en kunnen één keer per dag worden verstuurd.
 2. Pokemon ruilen: Spelers kunnen Pokemon ruilen met hun vrienden. Het maakt wel uit welke pokemon je wilt ruilen en wat het level van je vriendschap is. Zo is het ruilen van een shiny pokemon een stuk duurder (meer stardust) dan een normale pokemon. Hoe beter je vriendschap hoe toegankelijker het wordt om te ruilen.
 3. Raids en gevechten: Vrienden kunnen samenwerken om samen deel te nemen aan raids en gevechten. Ben je met meer dat kan je ook een grotere raid boss aanvallen.

Helaas bestaat er binnen Pokemon Go geen mogelijkheid om direct te communiceren met je vrienden. Niantic heeft wel een aparte app gemaakt Campire waarin speler met elkaar kunnen communiceren. Vrienden in je vriendenlijst waar je totaal geen interactie mee hebt, kan je eenvoudig verwijderen.

FAQ vrienden in Pokemon Go

Kan je chatten in Pokémon Go met je vrienden?

Nee, binnen Pokemon Go bestaat er geen directe mogelijkheid om met je vriende te chatten. Het bedrijf achter Pokémon Go heeft hier een aparte app voor ontwikkeld genaamd Campfire.

Hoe voeg je vrienden toe in Pokémon Go?

Om vrienden toe te voegen in Pokémon Go, moeten spelers verbinding maken met het internet en de trainer code van de vriend hebben. Eenmaal verbonden kunnen spelers vrienden toevoegen door het hoofdmenu te openen en de optie “Vrienden” te selecteren. Vanaf daar kunnen spelers de trainer code van hun vriend invoeren of de QR-code van hun vriend scannen om deze als vriend toe te voegen.

Hoeveel vrienden kan je hebben in Pokemon Go?

Er is geen specifieke limiet voor het aantal vrienden dat een speler kan hebben in Pokemon Go, maar veel vrienden is ook veel werk om te onderhouden, dus ruim je vriendenbase af en toe een beetje op.

Kan je cadeaus sturen naar vrienden in Pokemon Go?

Ja, spelers kunnen in Pokemon Go cadeaus naar vrienden sturen door een PokeStop of Gym te bezoeken. Eenmaal bij een PokeStop of Gym kunnen spelers de fotoschijf draaien om een cadeau te krijgen en dit vervolgens naar een vriend te sturen.

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.