Menu Sluiten

Hoe speel je Pokemon go?

Hoe speel je Pokemon go? Wat zijn de belangrijkste dingen om rekening mee te houden tijdens het spel? En waar moet je allemaal op letten als beginner. In dit artikel leggen we je aan de hand van de 5 belangrijkste onderdelen van het spel uit hoe het werkt. Maar voordat we beginnen met onze 5 tips nog even de algemene uitleg van het spel.

Pokemon Go

Wat is Pokemon Go?

Pokemon Go is een augmented reality-spel voor op je mobiele telefoon. De app is ontwikkeld door Niantic. In dit spel kan je Pokemons vangen, dit doe je voornamelijk door naar buiten te gaan en op zoek te gaan naar Pokemons. Heb je de Pokemon eenmaal gevangen kan je hem trainen en je kan er mee vechten. Het spel gebruikt je GPS om je locatie te volgen en een Pokemon in de nabije omgeving te laten verschijnen. Bij Pokemon speelt iedereen in een soort team. Er zijn 3 teams en je kan kiezen tijdens je opgave van het spel in welk team je wilt. Team Valor, Team Mystic en Team Instinct, die respectievelijk met rode, blauwe en gele kleuren worden weergegeven. Pokemon werd voor het eerst uitgebracht in 2016 en werd al snel een van de populairste mobiele games ter wereld.

Pokemon Go box kopen?

Pokemon go box

Bereid je voor op de strijd als nooit tevoren nu Pokémon GO en de Pokémon Trading Card Game samenkomen! Dragonite VSTAR en Mewtwo VSTAR pronken met immense krachten, terwijl Melmetal VMAX in zijn Gigantamax vorm de concurrentie verslaat. Gewilde Shiny Pokémon, Radiant Venusaur, Radiant Charizard en Radiant Blastoise brengen duizelingwekkende nieuwe strategieën naar het slagveld. Ondertussen staan de leiders van Team Instinct, Team Mystic en Team Valor klaar om hun steun te tonen in de Pokémon TCG: Pokémon GO-uitbreiding!

Wat is het doel van Pokemon Go?

Het doel van Pokemon Go is om zoveel mogelijk verschillende soorten Pokemon te vangen en vervolgens de beste Pokemon trainer in het spel te worden. Het spel bevat ook “gyms”, echte locaties waar spelers met hun Pokemon kunnen strijden tegen een Pokemon van andere spelers om de controle over de gym te krijgen. Hiermee kan je geld verdienen om het makkelijker te krijgen in het spel. Het uiteindelijke doel is om een Pokemon Master te worden, alle Pokemons te vangen en de beste trainer te worden. 

Voordat je gaat spelen is het handig dat je de meest belangrijke onderdelen van het spel goed begrijpt. Hierbij de 5 belangrijkste spelonderdelen van Pokemon Go

 1. Hoe vang je een Pokemon?
 2. Wat kan je doen met fruit in Pokemon Go?
 3. Wat is een Pokestop?
 4. Wat is een gym?
 5. Vrienden in Pokemon Go

1. Hoe vang je een Pokemon?

Je moet met je telefoon de echte wereld in om Pokemons te vinden. Als je in de buurt van een Pokemon bent, verschijnt deze op het scherm van je toestel. Om de Pokemon te vangen, moet je de Poke Ball onderaan het scherm naar de Pokemon vegen. Dit vegen kan gewoon recht, maar je kan de Poke Ball ook met een curve gooien. Een curve maak je door de bal te pakken met je vinger, te draaien en dan los te laten. Je kunt ook fruit gebruiken om het vangen te vergemakkelijken. Hoe dit fruit werkt lees je verderop in dit artikel. Wanneer de Poke Ball de Pokemon raakt, wordt deze gevangen en toegevoegd aan je collectie.

Pokemon vangen

Maar regelmatig ontsnapt een Pokemon tijdens de vangst waardoor je hem wederom moet vangen. Dit heeft te maken met de zogenaamde “capture rate”. De ene Pokemon is dus makkelijker te vangen dan de ander. Naast het gebruik van fruit zijn er ook verschillende Poke balls die de vangst makkelijker kunnen maken. Let op bij de vangst, want er bestaat de mogelijkheid op een unieke shiny pokemon.

2. Wat betekent het fruit in Pokemon Go?

In Pokemon Go zijn Berries/ het fruit voorwerpen die je kunt gebruiken om het vangen van Pokemon makkelijker te maken. Er zijn verschillende soorten Berries die je kunt gebruiken, elk met een eigen effect:

Berries pokemon go

Razz Berry: Dit is de Framboos. Door een Razz Berry te voeren aan een Pokemon zal deze makkelijker te vangen zijn. Het directe effect van de framboos is dat de Pokemon je lief vindt. 

Pinap Berry: Dit is de ananas. Het voeren van een Pinap Berry aan een wilde Pokemon zal de hoeveelheid snoep die je ontvangt verdubbelen als je de Pokemon succesvol vangt. Dit is vooral interessant bij de ontwikkeling en de training van de pokemons die je al hebt gevangen. 
Nanab Berry: Dit zijn de bananen.Het voeren van een Nanab Berry aan een Pokemon maakt hem minder grillig, waardoor hij makkelijker te vangen is. Hij stopt dus eigenlijk met aanvallen.

Er zijn ook nog bijzondere soorten fruit. Bessen kunnen worden gevonden in het wild, gekocht in de in-game winkel, of verkregen als beloning voor het behalen van een level.

3. Wat is een Pokestop?

In Pokemon Go is een Pokestop een echte locatie die spelers kunnen bezoeken om in-game items te verzamelen. Omdat je in het spel veel items nodig hebt zoals fruit en Poke balls zal je ee soort van moeten tanken. Dit tanken kan bij een Pokestop. Deze locaties zijn meestal te vinden bij oriëntatiepunten, speeltuinen, gebouwen, monumenten en andere bezienswaardigheden.

Pokestop step 1
Pokestop step 2

Als je in de buurt van een Pokestop bent, kun je erop tikken om hem te openen en de fotoschijf in het midden te draaien. Door te vegen over de foto in de pokestop kan je hem draaien. Het draaien van de foto schijf geeft je items zoals Poke Balls, eieren, bessen, en andere nuttige items voor het spel. Pokestops zijn een belangrijk onderdeel van het spel omdat ze een constante stroom van items bieden die spelers kunnen gebruiken in hun reis om alle Pokemons te vangen en een Pokemon Master te worden.

4. Wat is een gym?

Een gym is een real-world locatie waar spelers kunnen vechten hun Pokemon tegen andere spelers ‘Pokemon voor de controle van de gym. Een Gym heeft altijd een van de kleuren van de verschillende teams in Pokemons. Zorg dat je weet bij welke kleur je hoort. Dit heb je bij het opgeven van het spel gekozen.

the gym pokemon go

Wanneer een speler een gym verslaat, kan hij een van zijn Pokemons daar plaatsen om de gym te verdedigen. In het totaal kunnen 6 pokemons van dezelfde kleur een gym verdedigen. Andere spelers kunnen dan tegen de verdedigende Pokemons vechten in een poging de controle over de gym over te nemen. Gyms worden op de kaart aangegeven door grote torens met een symbool erop, dat staat voor het team dat de gym op dat moment controleert. Elke gym kan worden gecontroleerd door een van de drie teams in het spel: Team Valor, Team Mystic en Team Instinct, die met rode, blauwe en gele kleuren worden weergegeven.

5. Vrienden in Pokemon Go

In Pokemon Go kan het hebben van vrienden op verschillende manieren voordelig zijn:

Ruilen: Vrienden kunnen Pokemon met elkaar ruilen, wat handig kan zijn voor het aanvullen van je Pokedex of het verkrijgen van Pokemon die moeilijk te vinden zijn in je omgeving. Je vriendschap moet wel een bepaald niveau hebben voordat je kan ruilen. 

Gift box: Vrienden kunnen elkaar geschenken sturen, die items en soms zelfs Pokemon eieren bevatten, die uitgebroed kunnen worden om een nieuwe Pokemon te krijgen. Je kan elke dag een nieuwe gift sturen aan je Pokemon vrienden. Hiervoor moet je natuurlijk wel de gift boxes beschikbaar hebben. 

Raids: Vrienden kunnen samen deelnemen aan Raid Battles, dit zijn speciale gevechten tegen krachtige wilde Pokemon die Raid Bosses worden genoemd. Het winnen van deze gevechten kan spelers zeldzame items opleveren en de kans om de Raid Boss te vangen.

Oefenen: Vrienden kunnen tegen elkaar vechten, wat spelers kan helpen hun gevechtsstrategie te verbeteren en de kracht van hun Pokemon te testen tegen verschillende teams.

Naarmate je meer interactie hebt met je vrienden (door Pokemon te vangen, te vechten en te handelen) zal je vriendschapsniveau stijgen. Hoe hoger het vriendschapsniveau, hoe meer bonussen je krijgt in je interacties met hen, zoals een hogere kans om eieren uit te broeden en krachtigere bonussen in gyms en raids.

Het hebben van vrienden kan het spelen van Pokemon Go leuker en socialer maken. Verder kan hert spelers ook helpen sneller vooruitgang te boeken in het spel.

Ter afsluiting van dit artikel hebben we nog een aantal tips om optimaal te kunnen genieten van Pokemon Go. Op deze manier hou je de tempo in het spel en zal je veel meer ontdekken dan beschreven staat in dit artikel. 

 • Tip 1: Draai dagelijks PokéStops.
 • Tip 2: Geef fruit voordat je een pokémon gaat vangen.
 • Tip 3: Plaats altijd een ei in een Incubator.
 • Tip 4: Ga dagelijks wandelen om je eieren uit te laten komen.
 • Tip 5: Vang veel Pokémons, al is het maar om snoep te verzamelen.
 • Tip 6: Battle in “the gym” en laat een Pokemon achter om coins te verzamelen.

Het spel zal niet snel vervelen! Pokemon is een wereld vol uitdagingen, mooie items en super veel achtergrondinformatie die het spel een extra dimensie geven.

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...