Menu Sluiten

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale pokémon, zijn deze pokémon beschadigd en doordrenkt met donkere energie door Team GO Rocket, een kwaadaardige organisatie die de pokémon wereld wil domineren. Een shadow pokémon heeft lagere IV’s (individuele waarden) en een lagere CP.  Een shadow pokémon heeft rode ogen en een paarse schaduw om zich heen, dit geeft een shadow pokémon een buitenaards uiterlijk maar geeft ze ook een buitengewone kracht.

Hoe ontstaan Shadow Pokemon? 

Team GO Rocket, de kwaadaardige groep binnen Pokémon Go, is verantwoordelijk voor de creatie van Shadow-Pokemon. Hun kwaadaardige acties bestaan uit het vangen van onschuldige Pokemon, ze te onderwerpen aan een proces genaamd “Shadowization” en ze te gebruiken voor hun gevechten. Als trainer is het jouw taak om hun plannen te dwarsbomen, de Shadow-Pokémon te redden en ze te herstellen. Toch is het als trainer niet altijd verstandig om een shadow pokémon te herstellen.

Pokemon Go artikelen kopen

Pokemon Go mewtwo kaarten

Ervaar metalen chaos met een deck geleid door Mewtwo V met het Pokémon GO Battle Deck Mewtwo V! Mewtwo V komt met een verpletterende kracht van een team van paranormale-types zodat je beurt na beurt snel kunt toeslaan. Houd energie in het spel en beheers alle trucs van dit V Battle Deck!

Hoe vang je een Shadow Pokemon? 

Om een shadow pokémon te vangen, moet je als trainer gevechten aangaan met Team GO Rocket. Deze gevechten vinden plaats bij PokeStops, normaal gesproken is een Pokestop blauw, maar als hij is overgenomen door team Rocket heeft hij een donkere gloed en kom je dichterbij is hij helemaal zwart. Als je team Rocket verslaat, krijg je de kans om hun shadow pokémon te redden. Na een gewonnen gevecht krijg je een aantal speciale witte pokéballs om de shadow pokémon te vangen. Je hebt dan dus maar een beperkt aantal mogelijkheden om hem te vangen. Bereid je voor op een uitdagend gevecht, want shadow Pokémon hebben verhoogde gevechtsvaardigheden en zullen zich hevig verzetten. Tijdens het gevecht kan je gewoon berries gebruiken om de shadow pokémon te vangen en probeer zoals altijd een mooie curveball te gooien! 

team rocket stop

Purifying (zuiveren) van Shadow Pokemon

Als je met succes een shadow pokémon hebt gered/ gevangen, heb je de mogelijkheid om hem te zuiveren. Zuivering is een proces dat de pokémon zuivert van de duistere energie, hun oorspronkelijke aard herstelt en hun ware potentieel komt tevoorschijn. Door de shadow pokémon te zuiveren, verbeter je niet alleen hun IV’s en hun CP, maar ontwikkel je ook een speciale band met ze, ze zullen een glimmende laag krijgen. Deze glans wordt sterker hoe langer je de pokémon in je bezit hebt. De paarse gloed zal dus verdwijnen en hiermee ook een deel van hun bijzondere kracht. De kosten voor het zuiveren variëren per pokémon, maar meestal kost het maar een paar duizend stardust en een paar snoepjes/ candies.

Moet je shadow pokemon zuiveren of niet?

De shadow pokemon aanvallen hebben een “Shadow Bonus”, die een extra punt of twee aan schade toebrengt. Je kan ervoor kiezen om hem te zuiveren/ purifying of om hem als shadow variant te houden. Net zoals normale pokémon kan je ook de kracht van shadow pokemon versterken met candy en stardust. Shadow pokémon hebben dus de potentie om enorm krachtige pokémon te worden in een battle. Maar wat is de beste keuze? Dit is dus de keuze die je als trainer kan maken. Hierbij een aantal voor en nadelen die je kan laten meewegen in je beslissing;

Voordelen van een shadow variant

  • De charged en de fast attack van een shadow pokémon zijn harder en hebben meer impact
  • Bij een weer-boost telt zowel de weer-boost als de shadow bonus, hiermee brengen ze dus meer schade aan de tegenstander. 

Voordelen van een purified variant

  • Zowel de CP als de IV’s van de pokémon zullen aanzienlijk stijgen. 
  • Het versterken van een purified variant kost minder dan een shadow pokemon.
  • De schade aan een shadow pokémon is groter tijdens een gevecht.
  • De pokémon krijgt een mooie glans.

Een shadow pokémon is dus vooral goed in de aanval!

FAQ Shadow Pokemon Pokemon Go

Kan je een shadow pokemon evolueren?

Ja, een shadow pokémon kan gewoon evolueren. Als een shadow pokemon gezuiverd is, behoudt hij zijn huidige vorm, maar zullen zijn co en IV’s aanzienlijk verhogen.

Zijn Shadow pokémon sterker?

Shadow pokémon hebben een sterker attack bonus, maar zijn zwakker in de verdediging. Maak dus een goede afweging of je de pokémon wilt zuiveren. Op deze pagina schetsen we de voor en nadelen van deze zuivering.

Kan een shadow pokémon shiny zijn?

Ja dat kan zeker, je ziet meteen of een shadow pokémon een andere kleurstelling heeft en dus een shiny variant is. Een mooie zeldzame aanvulling van je collectie, want deze komen niet zo vaak voor!

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...