Menu Sluiten

Fidget toys

Naast alle kubussen en draaipuzzels zijn er ook een aantal leuke fidget toys ontwikkeld. Altijd met de bekende kleuren. In dit artikel de review van 3 bekende fidgets. 

  1. Fidget infinity kubus
  2. Fidget ster
  3. Fidget bal
Rubiks fidget toys

Fidget infinity kubus

Infinity Cube is mechanisch fidget speelgoed dat vanuit verschillende richtingen kan worden gevouwen en geopend, hierdoor is het heerlijk fidget toy. De Infinity kubus lijkt op een 2 x 2 kubus, maar het is geen echte puzzel, je kan hem dus niet oplossen. Je kan hem oneindig in dezelfde richting vouwen en uitvouwen. Deze fidget voelt stevig in je hand. De plastic variant maakt een beetje een klikkend geluid hierdoor kan je hem niet overal gebruiken. Hij is 8 bij 4 centimeter en als hij is uitgeklapt super makkelijk om mee te nemen in je zak. Er zijn veel variaties op de markt in veel verschillende materialen en kleuren.

De infinity kubus is zowel met 1 hand te gebruiken als met beide handen. Een fidget om de stress van school of kantoor los te laten. Vermijd nagelbijten, knokkels kraken, benen schudden en andere gewoonten met het gebruik van deze gadget. Het kan de focus tijdens de studie ook verbeteren. Het is een ontspannende, beetje geluid makende nooit eindigende kubus. 

Magic star

Deze fidget toy bestaat uit twee delen die samen in vorm erg lijken op de infinity kubus. Met een van de twee onderdelen kan je een ster vormen, hier dankt deze fidget haar naam aan. De beide delen bestaan uit een opgeloste variant van de 2×2 en een onopgeloste variant. Hij is gemaakt in de bekende kleuren van. In samengevoegde vorm lijkt hij exact op een 2×2 pocket kubus. 

De losse delen zijn lastig om mee te fidgetten, maar eenmaal samengevoegd is het een stevige fidget. De twee delen geven het zeker een extra dimensie. Al met al een leuke fidget. 

Fidget bal

Deze fidget toy komt het meest in de buurt van een echte puzzel. Deze puzzel bal kan in de war worden gebracht en vervolgens weer opgelost. Verplaats alle kleuren naar een ander gat en probeer ze zo snel als mogelijk weer op de juiste plek te krijgen. Deze fidget toy bestaat uit een bal met 12  gaten met in elk van deze een gekleurd kleiner balletje, 1 gat zonder kleur is leeg. Alle balletjes worden binnenin de Magic ball bij elkaar gehouden door een harde spons. 

Voor een fidget toy maakt het verplaatsen van de balletjes van het ene gat naar het andere wel veel geluid. Mocht je hem laten vallen dan kan de bal best tegen een stootje. Mocht hij toch in tweeën “breken” dan kan je hem eenvoudig weer in elkaar klikken. Naast een fidget toy is dit ook een leuke manier om te beginnen met kubussen, al zijn die wel veel ingewikkelder om op te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.