Menu Sluiten

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde variant van de gewone Pokemons. Sinds 2012 zijn deze varianten aanwezig in de game. Deze Pokemons hebben een andere kleur dan hun normale tegenhangers, waardoor ze opvallen. Shiny Pokemons zijn zeer gewaardeerd door spelers vanwege hun zeldzaamheid en unieke uiterlijk. We bespreken ook de verschillende vormen en variaties van Shiny Pokemons. Verder laten we zien hoe zeldzaam ze zijn. Of je nu een nieuwe speler bent of een doorgewinterde Pokémon Go speler een treffen met een shiny Pokémon blijft bijzonder.

Zangoose normaal
Zangoose normaal
Zangoose shiny
Zangoose shiny

Hoe groot is de kans op een shiny Pokémon in Pokemon go?

Pokemon Go is een augmented reality-spel voor op je mobiele telefoon. De app is ontwikkeld door Niantic. In dit spel kan je Pokemons vangen, dit doe je voornamelijk door naar buiten te gaan en op zoek te gaan naar Pokemons. Heb je de Pokemon eenmaal gevangen kan je hem trainen en je kan er mee vechten. Het spel gebruikt je GPS om je locatie te volgen en een Pokemon in de nabije omgeving te laten verschijnen. Bij Pokemon speelt iedereen in een soort team. Er zijn 3 teams en je kan kiezen tijdens je opgave van het spel in welk team je wilt. Team Valor, Team Mystic en Team Instinct, die respectievelijk met rode, blauwe en gele kleuren worden weergegeven. Pokemon werd voor het eerst uitgebracht in 2016 en werd al snel een van de populairste mobieShiny Pokemons zijn uiterst zeldzaam en moeilijk te vinden in het wild, maar kunnen worden verkregen via verschillende methoden, zoals eieren uitbroeden of deelnemen aan speciale evenementen. De kans om een shiny Pokémon te vinden in het wild is volgens velen berekeningen 1 op 4.096. Maar voor Pokémon Go is dit anders. Hier is de kans ongeveer 1 op 410. Een grotere kans op een shiny Pokémon dus.

Pokemon artikelen kopen?

Pokemon go special team collection

Er gaat niets boven het verkennen van de wereld met je teamgenoten aan je zijde! Laat het andere Trainers met trots weten bij welk team je zit met de opvallende pin in deze collectie. Je vindt er ook je favoriete teamleader als een speelbare Supporter-kaart die je helpt kaarten te trekken en energie in het spel te krijgen, evenals een stapel boosterpakjes van de speciale Pokémon GO-uitbreiding.

Waaraan kan je een shiny Pokémon herkennen?

Als je shiny Pokemon in het wild tegenkomt is hij niet direct te herkennen. Zodra je op de pokémon klikt en het gevecht aan gaat is de shiny variant te herkennen. Je zal dus altijd het gevecht moeten aangaan, nog moeilijker dus om hem te vangen. Als je een gevecht aan gaat zal je de pokémon herkennen aan een andere kleur. In sommige gevallen heeft de shiny variant een andere vorm ipv een andere kleur. Het is dus niet altijd even goed te herkennen.

Strategie en tips om de kans op een Shiny Pokémon te vergroten.

Je moet met je telefoon de echte wereld in om Pokemons te vinden. Als je in de buurt van een Pokemon bent, verschijnt deze op het scherm van je toestel. Om de Pokemon te vangen, moet je de Poke Ball onderaan het scherm naar de Pokemon vegen. Dit vegen kan gewoon recht, maar je kan de Poke Ball ook met een curve gooien. Een

De werkelijke kans op een Shiny pokémon is lastig te berekenen. Maar zoals eerder aangegeven is de kans volgens onze berekening 1 op 410, maar het kan zijn dat de kans groter is. Hier zijn enkele tips en strategieën om je kansen op het vinden en vangen van een shiny Pokémon in Pokémon Go te vergroten:

 • Chaining: Het steeds opnieuw vangen van dezelfde Pokémon verhoogt de kans op het vinden van een shiny Pokémon.
 • Lees de verschillende nieuwsitems in de “news” sectie van de app. Verschillende events of aankondigingen kunnen de kans op een shiny Pokémon vergroten. 
 • Meedoen aan events! De kans op een shiny tijdens een event kan ook groter zijn. 
 • Een pokemon in een raid of in het wild verschijnt altijd in zijn eigen vorm. Bij een raid zal je dus eerst een battle moeten doen en in het wild zal je hem eerst moeten proberen te vangen voordat je weet dat het een shiny is. 
 • Er zijn bepaalde pokemons die een hogere kans hebben op een shiny variant. Check op deze site alle kansen per pokemon https://shinyrates.com/
 • De kans dat er een shiny pokémon uit een ei komt is ook groter dan bij een reguliere vangst. Het simpele feit is dat er uit eieren gewoon toffe pokemons komen.

Maar regelmatig ontsnapt een Pokemon tijdens de vangst waardoor je hem wederom moet vangen. Dit heeft te maken met de zogenaamde “capture rate”. De ene Pokemon is dus makkelijker te vangen dan de ander. Naast het gebruik van fruit zijn er ook verschillende Poke balls die de vangst makkelijker kunnen maken.

Verschillende shiny Pokemons

Elke Pokémon heeft standaard een shiny variant. Naast de standaard shiny Pokémon, die een andere kleur hebben dan hun normale tegenhangers, zijn er ook verschillende andere vormen van shiny Pokémon die verschillende variaties of alternatieve kleuren hebben. Sommige variaties zijn duidelijk te herkennen, zoals Shiny Gyarados die rood is in plaats van blauw. Andere zijn subtieler en dus lastiger te herkennen, zoals Shiny Bulbasaur of Squirtle, die dezelfde kleur hebben maar een iets andere tint. Op deze site vind je een volledig overzicht van alle Shiny Pokemons https://www.imore.com/pokemon-go-shiny

Het is belangrijk op te merken dat niet alle vormen van shiny Pokemon beschikbaar zijn in Pokemon GO, en sommige zijn alleen beschikbaar tijdens speciale evenementen of via bepaalde methoden.

Hoe gebruik je shiny Pokemons?

In Pokemon Go is een Pokestop een echte locatie die spelers kunnen bezoeken om in-game items te verzamelen. Shiny Pokémon kunnen net als gewone Pokémon worden gebruikt in gevechten en raids. Maar omdat ze zeldzaam zijn en een andere kleur hebben, kunnen ze ook worden gebruikt als statussymbool of om te laten zien wat een speler heeft bereikt. De shiny status heeft geen invloed op de gevechts prestaties van de Pokémon. Het is gewoon tof als je een shiny variant in je collectie hebt.

Wat zijn de meest zeldzame Pokemons in Pokemon Go

Volgens deze site https://gaminggorilla.com/rarest-shinies-in-pokemon-go/ zijn onderstaande Pokemons het meest zeldzaam. 

 1. Shiny Alolan Grimer
 2. Shiny Nidorina/Nidoqueen
 3. Shiny Alolan Vulpix
 4. Shiny Alolan Marowak
 5. Shiny Zubat
 6. Shiny Clefairy
 7. Shiny Lunatone
 8. Shiny Witch Hat-Wearing Pichu
 9. Shiny Detective Hat-Wearing Pikachu
 10. Shiny Abra

In Pokemon Go moet je veel acties ondernemen en vaak spelen om de juiste pokémon te vangen. Shiny’s geven hier een extra dimensie aan. Hoewel het vangen van de zeldzaame Pokémon Is een kunst op zich en vraagt geduld, vaardigheid en geluk. Deze 10 shiny versies ongelooflijk zeldzaam en spelers die erin geslaagd zijn ze te bemachtigen, mogen zich bijzonder gelukkig prijzen.Pokémon GO komt altijd met nieuwe updates en organiseert speciale evenementen waarmee spelers nieuwe en zeldzame shinies kunnen vangen. Dat je nog geen geluk hebt gehad, betekent niet dat je niet moet blijven proberen!

FAQ voor Shiny Pokemons

Kunnen shiny Pokemon evolueren?

Ja, shiny Pokemon kunnen net als gewone Pokemon geëvolueerd worden. Ze zullen hun shiny kleur behouden na de evolutie.

Zijn shiny Pokemon krachtiger dan gewone Pokemon?

Nee, shiny Pokemon hebben geen voordeel ten opzichte van gewone Pokémon wat betreft CP of IV.

Hoe kan je shiny Pokémons vangen?

Net als gewone Pokemons. Als je eenmaal een shiny variant hebt gevonden kan je hem op de normale manier vangen. Geef hem vooral berries, want het zou zonde zijn als hij ontsnapt.

Heb jij al een mooie shiny variant gevangen, we lezen het graag in de comments onder dit artikel.

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...