Menu Sluiten

Research taken | Pokemon Go

Een van de kernonderdelen uit het spel die diepte en uitdaging aan het spel toevoegt, zijn de Research Taken. In dit artikel zullen we duiken in de wereld van Pokémon GO onderzoekstaken (research taken). Een belangrijk onderdeel van het spel dus, maar ook leuk en uitdagend.

Pokemon Go vliegtuig

Verschillende soorten research taken

Pokémon GO biedt een gevarieerd scala aan onderzoekstaken om spelers bezig te houden. Deze taken zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, elk met unieke uitdagingen en beloningen. Of het nu gaat om het vangen van Pokémon, het maken van vrienden of uitvoeren van gevechten, er is voor elk type speler wel een geschikte onderzoekstaak. Er zijn op hoofdlijnen 3 verschillende research taken;

 1. Seasonal Research Taken
 2. Field Research
 3. Special Research Taken

Pokemon artikelen kopen?

Pokemon go special team collection

Er gaat niets boven het verkennen van de wereld met je teamgenoten aan je zijde! Laat het andere Trainers met trots weten bij welk team je zit met de opvallende pin in deze collectie. Je vindt er ook je favoriete teamleader als een speelbare Supporter-kaart die je helpt kaarten te trekken en energie in het spel te krijgen, evenals een stapel boosterpakjes van de speciale Pokémon GO-uitbreiding.

Field research

Field research tasks in Pokémon GO zijn dagelijkse missies die spelers kunnen voltooien door PokéStops te bezoeken en specifieke doelen te behalen. Hier zijn enkele voorbeelden van Field Research Tasks die je tegen zou kunnen komen:

 1. Vang 5 Pokémon: Een van de meest basale taken waarbij spelers worden aangemoedigd om vijf willekeurige Pokémon te vangen.
 2. Maak 3 excellent throws: Spelers moeten proberen drie uitstekende worpen te maken tijdens het vangen van Pokémon. Dit vereist precisie en timing.
 3. Draai 10 PokéStops: Een eenvoudige taak waarbij spelers tien verschillende PokéStops moeten bezoeken en hun draai aan de schijf voltooien.
 4. Loop een afstand van 3 km met je buddy Pokémon: Deze taak moedigt spelers aan om samen met hun Buddy Pokémon een bepaalde afstand af te leggen.
 5. Versla 3 Team GO Rocket Grunts: Deze taak betrekt spelers bij het bestrijden van Team GO Rocket Grunts om de veiligheid van de Pokémon-wereld te waarborgen.
 6. Vang een Pokémon van het type [Specifiek Type]: Spelers moeten een Pokémon van een bepaald type vangen, wat variatie en strategie aanmoedigt in het kiezen van locaties om PokéStops te bezoeken. Dit vergroot ook je kennis van het spel.
 7. Win een gym gevecht:Deze taak daagt spelers uit om een nabijgelegen gym te betreden en een gevecht te winnen tegen de verdedigende Pokémon.
 8. Evolveer een Pokémon: Spelers worden aangemoedigd om de evolutie van een van hun Pokémon te voltooien om deze taak af te ronden.
 9. Verdien 5 hartjes met je buddy Pokémon: Deze taak vereist dat spelers interactie hebben met hun Buddy Pokémon om genoeg hartjes te verdienen.

Deze Field Research Tasks kunnen regelmatig veranderen, vooral tijdens evenementen en speciale periodes. Ze bieden spelers niet alleen een constante uitdaging, maar ook variatie in hun dagelijkse spel.

Special research taken

Speciale onderzoekstaken vormen vaak een overkoepelende verhaallijn in Pokémon GO. Ze bieden spelers de mogelijkheid om dieper in het spel te duiken terwijl ze uitdagende doelen voltooien. Het bereiken van mijlpalen in speciale onderzoekstaken kan zelfs leiden tot ontmoetingen met legendarische Pokémon. Hier zijn vijf voorbeelden van Special Research Tasks die spelers kunnen tegenkomen:

 1. A mythical discovery: Een van de eerste Special Research-opdrachten in het spel, waarbij spelers op reis gaan om Mew, een mythische Pokémon, te ontdekken. De taken omvatten het vangen van bepaalde Pokémon, het evolueren van Pokémon en het bevechten van Team GO Rocket-leden.
 2. Let’s Go, Meltan!: Deze Special Research werd geïntroduceerd in samenwerking met Pokémon Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee! Spelers moeten Meltan vangen, de mysterieuze Pokémon, en de evolutie, Melmetal, verkennen.
 3. A Thousand-Year Slumber: In deze zoektocht ontdekken spelers Jirachi, een mythische Pokémon die wordt wakker gemaakt na duizend jaar slaap. De taken omvatten het vangen van bepaalde soorten Pokémon en het voltooien van specifieke uitdagingen.
 4. The Take-Over Continues: Deze Special Research richt zich op het tegengaan van de plannen van Team GO Rocket. Spelers moeten verschillende taken voltooien, waaronder het redden van Shadow Pokémon, het verslaan van leiders van Team GO Rocket.
 5. A Colossal Discovery: In deze zoektocht ontdekken spelers Regigigas, een legendarische Pokémon. De taken omvatten het vangen van specifieke soorten Pokémon en het voltooien van uitdagende veldonderzoekstaken tijdens een speciaal evenement.

Deze voorbeelden laten zien hoe Special Research Tasks vaak diepere verhaallijnen en betekenisvolle ontmoetingen met zeldzame Pokémon bevatten. Ze zijn bedoeld om spelers op een epische reis te sturen en te belonen.

Seasonal research taken

Seizoensgebonden onderzoekstaken voegen een extra laag van opwinding toe aan Pokémon GO. Tijdens specifieke periodes van het jaar kunnen spelers genieten van deze onderzoekstaken met unieke beloningen die passen bij het seizoen of het moment in de game. Deze taken moet je afronden in een bepaalde periode. Lukt dat niet dan gaat de uiteindelijke beloning verloren. We behoudt je dan de verschillende tussentijdse beloningen, maar die zijn vaak iets kleiner.

Het belang van research taken

Onderzoekstaken spelen dus een belangrijke rol in het bevorderen van de spelervaring in Pokémon GO. Ze bieden niet alleen constante uitdagingen, maar fungeren ook als een gids voor spelers. Middels deze taken wordt je langzaam aan de hand meegenomen door de game. De beloningen die worden verdiend door onderzoekstaken vormen vaak een belangrijke drijfveer voor spelers om dagelijks actief te blijven.

Zeldzame beloningen uit research taken

Een van de meest opwindende aspecten van onderzoekstaken zijn de zeldzame beloningen die spelers kunnen verdienen. Of het nu gaat om zeldzame Pokémon-ontmoetingen, krachtige items of exclusieve medailles, het voltooien van onderzoekstaken opent de deur naar unieke en waardevolle beloningen.

Wat kunnen we verwachten van research taken in de toekomst?

Met de voortdurende evolutie van Pokémon GO kunnen we verwachten dat onderzoekstaken blijven groeien en veranderen. Nieuwe soorten taken, uitdagendere doelen en nog meer boeiende beloningen liggen wellicht in het verschiet. Ontwikkelaars streven ernaar om de spelervaring voortdurend te verbeteren. Research taken zullen ongetwijfeld een sleutelrol spelen in de toekomstige ontwikkelingen van de game.

In Pokémon GO zijn onderzoekstaken niet slechts een toevoeging; ze vormen de kern van een dynamische en meeslepende spelervaring. Of je nu een doorgewinterde trainer bent of net begint met je Pokémon-reis, het voltooien van onderzoekstaken blijft een super belangrijk onderdeel van het avontuur! Enjoy!

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.