Menu Sluiten

Lucky Egg | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon GO zijn er enorm veel voorwerpen en items die je helpen bij je reis om een betere trainer te worden. Een van deze speciale items is het “Lucky Egg.” Maar wat is een Lucky Egg? Wat kun je ermee doen en wanneer moet je het gebruiken? In dit artikel zullen we alle aspecten van het Lucky Egg uitleggen.

lucky egg pokemon go

Wat is een lucky egg?

Een Lucky Egg is een bijzonder item in Pokémon GO dat je kunt gebruiken om extra punten (XP) te verdienen. Het heeft de vorm van een glinsterend ei en is een waardevol item in het spel. Wanneer je een Lucky Egg activeert, verdubbel je tijdelijk alle XP die je verdient gedurende een periode van 30 minuten. De simpele uitleg is dus dat je veel sneller door het spel gaat (2x zo snel).

Wat kun je met een Lucky Egg doen?

Via de item store kan je een lucky egg activeren. In de daarop volgende 30 minuten is het slim om zo veel mogelijk XP te verdienen. Hieronder een aantal belangrijke zaken waarmee je snel XP kan verdienen. 

Evoluties: Een van de meest effectieve manieren om XP te verdienen met een Lucky Egg is door Pokémon te evolueren. Wanneer je een Pokémon evolueert, verdien je meestal 500 XP. Met een geactiveerd Lucky Egg ontvang je dus 1000 XP voor elke evolutie. Het is dus een goed idee om zoveel mogelijk Pokémon te bewaren en evolueren nadat je een Lucky Egg activeert.

Nieuwe Pokémon: Als je een nieuwe Pokémon registreert in je Pokédex, ontvang je 500 XP. Dit kan ook worden verdubbeld tot 1000 XP met een Lucky Egg. Dus als je nog onontdekte Pokémon hebt, is dit een goed moment om ze te vangen of te evolueren.

Gyms veroveren en Raid Battles: Voor het verslaan van een Gym-leider of het deelnemen aan Raid Battles kun je ook aanzienlijke XP verdienen, vooral wanneer je dit doet terwijl een Lucky Egg actief is. Een normale raid levert vaak al 3000 XP op, dus 6000 met lucky egg. Een 5 star raid boss levert met een lucky egg dus 20.000 XP op.

Tip: wanneer gebruik je een lucky egg?

Het optimaal gebruik van een Lucky Egg vraagt enige planning om er het maximale uit te halen. Hier zijn enkele momenten waarop je een Lucky Egg kunt activeren:

  • Massa-evoluties: Bewaar Pokémon die klaar zijn om te evolueren en doe dit allemaal tegelijkertijd terwijl je een Lucky Egg activeert. Dit is een geweldige manier om snel en veel XP te verdienen.
  • Speciale evenementen: Tijdens speciale evenementen waarbij je bonussen voor XP kunt krijgen, is het slim om een Lucky Egg te activeren. Dit kan leiden tot aanzienlijk meer XP dan normaal.
  • XP-boost voor nieuwe spelers: Als je net begint met Pokémon GO, is het verstandig om een Lucky Egg te gebruiken wanneer je veel nieuwe Pokémon vangt en evolueert. Dit zal je helpen om snel levels te stijgen.
  • Combineren met andere bonussen: Gebruik Lucky Eggs in combinatie met andere XP-verdien methoden, zoals een “Lure Module” of een “Star Piece” voor maximale winst.

In Pokémon GO kan een Lucky Egg een waardevol hulpmiddel zijn om snel XP te verdienen en sneller levels te stijgen. Door ze op het juiste moment te activeren en slim te combineren met andere bonussen, kun je jezelf een voorsprong geven in je zoektocht naar het worden van een betere trainer. Veel succes en veel plezier met het gebruik van je Lucky Eggs!

Pokemon artikelen kopen?

Pokemon go special team collection

Er gaat niets boven het verkennen van de wereld met je teamgenoten aan je zijde! Laat het andere Trainers met trots weten bij welk team je zit met de opvallende pin in deze collectie. Je vindt er ook je favoriete teamleader als een speelbare Supporter-kaart die je helpt kaarten te trekken en energie in het spel te krijgen, evenals een stapel boosterpakjes van de speciale Pokémon GO-uitbreiding.

FAQ Pokemon Go Lucky Egg

Kan ik Lucky Eggs kopen of moet ik ze verdienen?

Je kan Lucky Eggs zowel verdienen in de game als kopen in de in-game shop.

Kunnen meerdere Lucky Eggs tegelijkertijd actief zijn?

Nee, je kunt slechts één Lucky Egg tegelijkertijd activeren. Maar dit wijst zichzelf tijdens het activeren van de lecky egg.

Kan ik een Lucky Egg deactiveren als ik er een per ongeluk gebruik?

Helaas niet. En wij snappen dat dit snel gebeurd is. Zodra je een Lucky Egg activeert, blijft deze gedurende 30 minuten actief, ook als je je telefoon uit zet. Je kunt je telefoon vergrendelen en zelfs andere apps gebruiken terwijl een Lucky Egg actief is. De tijd tikt gewoon door.

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.