Menu Sluiten

Blog

5 leukste kaartspelletjes van Ravensburger

Vandaag duiken we in de wereld van Ravensburger en delen we onze top vijf favoriete kaartspelletjes die gegarandeerd een glimlach op je gezicht krijgen. Dus pak een stoel, schud die kaarten en veel plezier met deze top vijf kaartspelletjes.

Skull king

Bij Skull King gaat het om het winnen van de slag. Je moet voorspellen hoeveel slagen je per ronde zal winnen. De speler met de meeste punten wint het spel. Het spel voelt eigenlijk als een combinatie van Hartenjagen en Uno. De mooie kaarten en alle extra regels die erbij komen maken het een leuk en uitdagend spel voor spelers vanaf 8 jaar. Een potje duurt ongeveer 20 minuten tot een half uurtje.

skull king kaartspel

That’s not a hat

Een hilarisch nieuw spelletje van Ravensburger! Bij “That’s not a hat” draait het om het onthouden van simpele figuren. Deze figuren zijn de kadootje die je geeft aan je medespelers. Je moet op je eigen kaartjes letten, maar wat ligt er eigenlijk bij je buurman? De sleutel van dit spelletje zit in het onthouden van de kaartjes op tafel, maar je kan ook bluffen of het gewoon niet meer weten. Een spelletje met veel energie en een lekker tempo.

That's not a hat

Koehandel

Bij koehandel gaat het om het verzamelen van kwartetten aan boerderijdieren. Het is een eenvoudig, maar wel snel en tactisch kaartspel. Het spel kan worden gespeeld door 3 tot 5 spelers en duurt ongeveer 20 minuten. Door handelen en veilingen kan je kwartetten verzamelen. De speler met de meeste punten wint het spel. Er zijn inmiddels ook andere leuke variaties verschenen op dit populaire spelletje zoals Koehandel Festival.

koehandel

Basta

In dit klassieke spel, opgefrist met nieuwe elementen, draait het niet alleen om het leggen van passende kaarten. Hier wordt ook razendsnel gereageerd met een druk op de knop. Alleen degenen die scherp blijven en op tijd de rode knop van de buzzer indrukken, kunnen als eerste al hun kaarten wegspelen. In Ravensburgers ‘Basta!’ gaat de overwinning naar de speler die als eerste driemaal de finish bereikt.

Basta

Push

Op zoek naar een dosis spanning en avontuur? Laat dan je geluk spreken met het uitdagende kaartspel Push van Ravensburger. Durf je risico’s te nemen of speel je liever op veilig? Push je geluk tot het uiterste… maar pas op dat je niet te ver gaat! In dit eenvoudig te leren en snelle kaartspel dagen 2 tot 6 spelers elkaar uit om het geluk te tarten en de meest waardevolle kaarten te verzamelen om het spel te domineren.

Push dobbelspel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.