Menu Sluiten

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel Combat Power is belangrijk, maar moet je wel combineren met de IV van een Pokémon. Verder zou je de beste Pokémon ook kunnen uitleggen als de meest bijzondere variant van een Pokémon, zoals een Shiny Pokémon of een Legendary Pokemon. In dit artikel richten we ons vooral op de combinatie van CP en IV.

Wat is de CP van een Pokémon?

CP staat voor “Combat Power” en is een maatstaf voor de kracht van een Pokémon in Pokémon Go. Het is een numerieke waarde die wordt bepaald op basis van de individuele stats van de Pokémon, zoals zijn Attack, Defense en Stamina, en het geeft de potentiële kracht aan die een Pokémon heeft in een battle of een raid. Een Pokémon met een hogere CP is over het algemeen krachtiger dan een Pokémon met een lagere CP. De CP van een Pokémon kan worden verhoogd door hem te laten evolueren, hem Candy te geven of hem te versterken met Stardust. Maar let op, stardust is spaarzaam en niet te koop met pokemon coins dus bewaar je stardust voor je beste pokémons.

Pokemon artikelen kopen?

Pokemon go special team collection

Er gaat niets boven het verkennen van de wereld met je teamgenoten aan je zijde! Laat het andere Trainers met trots weten bij welk team je zit met de opvallende pin in deze collectie. Je vindt er ook je favoriete teamleader als een speelbare Supporter-kaart die je helpt kaarten te trekken en energie in het spel te krijgen, evenals een stapel boosterpakjes van de speciale Pokémon GO-uitbreiding.

Wat is de IV van een Pokémon?

IV staat voor “individual value” De individuele kracht van jouw Pokémon. De IV is weer opgedeeld in 3 onderdelen:

  • Attack, de aanvallende vaardigheden van jouw pokémon
  • Defence, de verdedigende vaardigheden van jouw pokémon
  • HP, HP staat voor hitpoints, dit vertelt iets over het uithoudingsvermogen en de gezondheid van je pokémon. 

Om dit te controleren druk je op de knop met drie horizontale lijnen rechtsonder in je scherm als je naar een Pokémon kijkt. klik op appraise (beoordelen) Tik daarna 1 keer op het scherm van je mobiel om de waarde te zien De IV wordt aangegeven in sterren. Zoals je waarschijnlijk ook al weet is alleen CP en IV nog niet voldoende omdat elke Pokémon zijn of haar eigen kenmerken en dus ook sterktes en zwaktes heeft. Je kan het het beste vergelijken met een hond. Een hazewind hond is snel en sneller dan een teckel…., maar niet elke hazewind hond is even snel, daar zitten ook langzame varianten tussen. Maar dan nooit zo langzaam als een teckel. 

Hopelijk geeft dit een beetje een idee hoe je naar een Pokémon kan kijken. Wij hebben de beste Pokemon verdeeld in 3 categorieën:

  1. Overall beste Pokemon gebaseerd op CP
  2. Beste aanvallende Pokemon
  3. Beste verdedigende Pokémon

Hierbij moet wel worden gezegd dat pokémons niet overal hetzelfde zijn en dat de informatie kan verschillen per website en per speler. Natuurlijk gaat het dan om nuanceverschillen, maar toch. Wij hebben geprobeerd ons zoveel als mogelijk vast te houden aan de officiële Pokemon kanalen.

Beste Pokémon gebaseerd op CP

Voor onderstaande CP berekening hebben we gebruik gemaakt van de Cp calculator op deze site https://pokemon.gameinfo.io/en/tools/cp-calculator We gaan dan echt uit van het maximum, dus ook voor de IV. De 5 beste Pokémons op basis van Combat Power zijn:

1. Slaking (max CP 5010)

Slaking is een Normaal-type Pokémon in het Pokémon-universum, bekend om zijn enorme kracht en luiheid. Hij heeft het vermogen om zich rustig te houden en geen energie te verbruiken, waardoor hij tijdens een gevecht geen twee moves na elkaar kan gebruiken. Maar als hij toeslaat is het keihard. 

slaking pokemon

2. Eternatus (max CP 5007)

Eternatus is een Dragon/Poison-type Legendary Pokémon in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn immense kracht en vermogen om enorme hoeveelheden energie te genereren, waardoor hij een enorm goed is in gevechten.

eternatus pokemon go

3. Mewtwo (max CP 4724)

Mewtwo is een Legendarische Pokémon van het Psychic-type in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn uitzonderlijke intelligentie en psychische vaardigheden, waardoor hij sterk is in gevechten en een van de meest gewilde Pokémon in Pokemon-Go. 

mewtwo pokemon

4. Groudon (max CP 4652)

Groudon is een Ground-type Legendarische Pokémon in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn vermogen het land te beheersen, waardoor hij een geduchte kracht is in gevechten en een mooie  toevoeging voor veel trainers.

groudon pokemon go

5. Kyogre (max CP 4652)

Kyogre is een Water-type Legendarische Pokémon in het Pokémon-universum. Kyogre beheerst de zeeën, wie wil deze sterke Pokemon nou niet toevoegen aan de collectie.

Kyogre pokemon go

Beste aanvallende Pokémon

De 5 pokemons met de hoogste aanvallende (attack) kracht zijn.

1. Deoxys (attack 360)

Ook Deoxys is een Legendarische Pokémon van het Psychic-type in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn uitzonderlijke snelheid en psychische vaardigheden, een super waardevolle Pokemon met de sterkste aanval van het veld in Pokémon-Go. 

Deoxy pokemon go

2. Mewtwo (attack 264)

Deze Pokémon komt dus zowel in de CP lijst als in deze top 5 voor. Tja, dat zegt genoeg over deze sterke Pokemon. 

mewtwo pokemon

3. Rampardos (attack 260)

Rampardos is een Rock-type Pokémon in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn enorme kop en kracht, een echte fysieke Pokemon dus! Zijn brute kracht maken hem sterk in het spel. 

Rampardos pokemon Go

4. Archeops (attack 257)

Archeops is een Rock/Flying-type Pokémon in het Pokémon-universum. Hij is gebaseerd op het uiterlijk van oude vogels en staat bekend om zijn indrukwekkende snelheid en behendigheid, een snelle en krachtige flying-type Pokémon.

archeops pokemon go

5. Slaking (attack 256)

Ook deze pokémon komt in meerdere favoriete lijstjes voor. De sterkste in CP, en zijn aanval is keihard.

Beste verdedigende Pokémon

De 5 pokemons met de beste verdediging zijn volgens ons onderzoek:

1. Shuckle (verdediging 345)

Shuckle is een Bug/Rock-type Pokémon in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn trage bewegingen en unieke vermogen om bessen op te slaan en te bewaren. Zijn schild zorgt voor de fantastische verdediging

shuckle pokemon go

2. Lugia (verdediging 273)

Lugia is een Psychic/Flying-type Legendary Pokémon in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn enorme omvang en kracht en zijn vermogen om de wind te beheersen. 

lugia pokemon go

3. Regice (verdediging 272)

Regice is een Ice-type Legendary Pokémon in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn enorme omvang en het vermogen om ijs en kou te beheersen, een mooie toevoeging aan veel trainersteams.

regice pokemon go

4. Bastiodon (verdediging 252)

Bastiodon is een Rock/Steel-type Pokémon in het Pokémon-universum. Hij staat bekend om zijn enorme omvang en defensieve vaardigheden, waardoor hij populair is bij trainers die de voorkeur geven aan Pokémon met een sterke verdediging en het vermogen om aanvallen te absorberen.

bastiodon pokemon go

5. Registeel (verdediging 252)

Registeel is een Steel-type Legendary Pokémon in het Pokémon-universum. Zijn verdediging is vergelijkbaar met Bastiodon. 

Hoeveel van deze Pokémon heb jij al in je bezit?

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...