Menu Sluiten

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een super krachtige Pokemon met als doel om hem te verslaan en vervolgens te vangen. Deze Pokemon wordt de raid boss genoemd. Raid betekent letterlijk overval of inval. Raids worden gehouden in Gyms, en spelers kunnen deelnemen aan een raid door gebruik te maken van een Raid Pass. Per dag krijg je 1 gratis rais pass. Raids zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden, waarbij niveau één het makkelijkst is en niveau vijf het moeilijkst. Je hebt een beperkte tijd om de Raid Boss te verslaan, en als dat lukt krijgen je de kans om de Pokemon te vangen en speciale items en bonussen te verdienen.

Raid gevechten in Pokemon Go begrijpen, 10 tips.

Wat zijn nou de meest belangrijke zaken om raid battles beter te begrijpen? Wij hebben een top 10 gemaakt. Met deze top 10 kan je aanpak in een raid verbeteren.

 1. Raids zijn speciale evenementen die plaatsvinden in Gyms. Spelers moeten een Raid Pass gebruiken om deel te nemen. Wordt je uitgenodigd door vrienden dan kan je een remote raid pas gebruiken. Deze remote raid pass kost 100 coin. Lees hier alles over hoe je coin kan verdienen.
 2. Raids bevatten een krachtige Pokemon die bekend staat als een Raid Boss. De Raid Boss is elke keer anders en heeft een hogere CP (gevechtskracht) dan gewone Pokemon die je in het “wild” kan tegenkomen.
 3. Raids zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden, waarbij niveau één het makkelijkst is en niveau vijf het moeilijkst. Hoe hoger het niveau, hoe sterker de Raid Boss is.
 4. Spelers hebben een beperkte tijd om de Raid Boss te verslaan. De mogelijkheid in een gym om een raid te doen is vaak 45 minuten. Maar om als team de raid boss te verslaan heb je veel korter de tijd. Het werkelijke gevecht duurt maar maximaal 5 minuten. Heb je de Raid boss dan nog niet verslagen verliest de groep of persoon. 
 5. Spelers moeten dus samenwerken met andere spelers om de Raid Boss te verslaan. Spelers kunnen zich aansluiten bij een lopende raid of hun eigen raid creëren door een Raid Pass te gebruiken bij een Gym.
 6. Als een raid succesvol is, krijgen spelers de kans om de Raid Boss te vangen en speciale items te verdienen, zoals Rare Candies en Golden Razz Berries. Let op bij belangrijke Pokemon om juist ook deze candy te gebruiken om de raid boss te vangen. 
 7. Spelers kunnen naast een toffe nieuwe pokemon beloningen verdienen zoals stardust, zeldzame candy en zeldzame pokemons.
 8. Raids kunnen solo of met vrienden worden gedaan en kunnen ook op afstand worden gedaan, op afstand kan je de remote raid pass gebruiken om mee te doen.
 9. Raids kunnen meerdere keren gedaan worden met verschillende moeilijkheidsgraden. Maar het gevecht duurt altijd maar 5 minuten.  
 10. Voorbereiding op een raid verhoogt de kans op een succesvolle raid.
Raid Boss
Raid pass

Voorbereiden op een Raid

Zoals al aangegeven in onze tips helpt de voorbereiding op een raid met de kans op een succesvolle raid. Wat kan je dan voorbereiden aan een raid? We zetten het voor je op een rijtje:

Zoals al aangegeven in onze tips helpt de voorbereiding op een raid met de kans op een succesvolle raid. Wat kan je dan voorbereiden aan een raid? We zetten het voor je op een rijtje:

 • Bouw een sterk team: Kies een team van Pokemons met een goede balans van aanval, verdediging en HP. Gebruik niet alleen hoge CP, maar verdiep je voor de raid in de zwaktes van je tegenstander. Zoek informatie op over de Raid Boss waar je mee te maken krijgt, zoals zijn zwaktes en een effectieve Pokemon in een gevecht.
 • Vecht in teamverband: Als team maak je veel meer kans om een raid te winnen. Zelf lukt het nooit om een pokemon van 48000 cp te verslaan in 5 minuten. Je kan een team maken met vrienden uit je pokemon app, maar er zijn ook apps die deze gevechten faciliteren, zoals PokeRaid
 • Sla items in: Zorg dat je genoeg Revives en potions hebt om na de raid je pokemons weer terug op krachten te brengen.
 • Aan welke raid ga je meedoen?: Kijk voor komende raids in je omgeving en plan je schema. Je kan maar 1 gratis raid doen per dag en met een remote raid kost het zowiezo munten.
 • Train je pokemons: Zorg ervoor dat je pokemons goed getraind zijn en een hoge CP hebben, dat is zeker ook belangrijk om de Raid Boss te kunnen verslaan.
 • Wees punctueel: Wees op tijd voor de raid, want de raid duurt maar een beperkte tijd en je wilt niet de kans missen om de Raid Boss te vangen!

Maar eigenlijk is de belangrijkste tip, geniet van de battle! Pokemon Go is een super mooi gemaakte game en de ervaring van een battle is cool. Vergeet dus niet te genieten tijdens het spel.

Pokemon Go box kopen?

Pokemon go box

Bereid je voor op de strijd als nooit tevoren nu Pokémon GO en de Pokémon Trading Card Game samenkomen! Dragonite VSTAR en Mewtwo VSTAR pronken met immense krachten, terwijl Melmetal VMAX in zijn Gigantamax vorm de concurrentie verslaat. Gewilde Shiny Pokémon, Radiant Venusaur, Radiant Charizard en Radiant Blastoise brengen duizelingwekkende nieuwe strategieën naar het slagveld. Ondertussen staan de leiders van Team Instinct, Team Mystic en Team Valor klaar om hun steun te tonen in de Pokémon TCG: Pokémon GO-uitbreiding!

Beloningen uit een Raid battle

Waarom zou je meedoen aan een raid? wat levert het je eigenlijk op. Ten eerste natuurlijk de kans op een unieke pokemon. In sommige gevallen kan je een shiny variant van de raid boss vangen, maar net als in het wild toont de shiny variant zich pas na de battle. Maar profiteer ook van de bonussen, zoals stardust, zeldzame candy/ energy en stenen. Een raid boss wordt afgesloten met een aantal Premier (witte)Ballen, deze ballen moet je gebruiken om de rais Boss te vangen.

FAQ Raid battle pokemon Go

Hoe vind je andere speler die een raid willen doen?

Pokemon Go is ook een sociaal spel, je vrienden onderhouden met kadootjes, maar ook afspraken maken om een raid battle te doen. Er zijn apps die dit vergemakkelijk. Hierbij kan je denken aan PokeRaid en PokeMade.

Hoeveel deelnemers mogen er mee doen aan een raid?

Het maximaal aantal spelers tijdens een raid battle is 20. Maar in veel gevallen heb je aan 5 spelers genoeg om een 5 sterren raid boss te verslaan.

Wat is een mega Raid?

Een Mega Raid in Pokemon Go is een speciaal soort raid waarmee spelers kunnen vechten en een Mega Evolved Pokemon kunnen vangen. Mega Evolutie is een functie in Pokemon Go waarmee bepaalde Pokemon tijdelijk kunnen evolueren naar een krachtigere vorm. Mega Raids hebben dezelfde moeilijkheidsgraad als normale raids, en spelers hebben een beperkte tijd om de Mega Raid Boss te verslaan. Indien succesvol, krijgen spelers de kans om de Mega Evolved Pokemon te vangen en speciale items en bonussen te verdienen.

Wat is een Raid Egg?

In Pokemon Go is een Raid Egg een visuele weergave van een aanstaande raid battle in een gym. Het ei verschijnt bovenop de gym, en spelers moeten wachten tot het ei is uitgekomen voordat het raidgevecht kan beginnen. Het verschijnen van een raid egg geeft dus aan dat er een raid battle aankomt. De tijd tot het ei uitkomt, wordt weergegeven op het ei (45 minuten), zodat spelers de raid battle kunnen plannen.

Als het ei uitkomt, onthult het de raid boss, de Pokemon die spelers moeten bevechten en mogelijk vangen. Het type en niveau van de raid boss wordt bepaald door de kleur van het ei, en spelers kunnen deze informatie gebruiken om zich voor te bereiden op het gevecht en de juiste Pokemon te selecteren. De kleur van het ei geeft ook de tijdslimiet van de raid aan, hoe hoger het niveau hoe korter de tijd.

Spelers kunnen zich aansluiten bij een lopende raid of hun eigen raid creëren door een Raid Pass te gebruiken bij een Gym. Zodra het ei uitkomt, hebben spelers 45 minuten om de raid boss te verslaan en de Pokemon te vangen.

Andere Pokemon Go artikelen

Mega Charizard

Mega evolution | Pokemon Go

Wat is Mega evolution? En op welke manier kan je je Pokemon mega-evolueren? Welke Pokémon hebben allemaal een mogelijkheid tot ...
Ditto Pokemon Go

Ditto | Pokemon Go

In de wereld van Pokémon Go zijn er talloze pokémons om te ontdekken en te vangen. Dit worden er nog ...
shadow sandslash thumbnail

Shadow Pokemon | Pokemon Go

Shadow Pokémon zijn de beschadigde variant van gewone Pokémon die je kunt vinden in Pokémon Go. In tegenstelling tot normale ...
remote-raid-pass

Raid pass | Pokemon Go

In Pokemon Go heb je een Raid pass nodig om mee te doen aan een gevecht. Het is een soort ...
eevee-evolutions

Pokemon Go evolutie

Het evolutieproces in Pokémon Go houdt in dat een Pokémon evolueert naar de volgende fase. Een Pokémon wordt hierbij vaak ...
Pokemon Go

Raid Battle | Pokemon Go

In Pokemon Go is een raid een speciaal evenement waarbij spelers een team kunnen vormen om te vechten met een ...

Wat is de beste Pokemon? | Pokemon Go

Wat is de nou de beste pokemon? Eigenlijk is dat niet echt met een enkel antwoord te beantwoorden. CP oftewel ...
Pokemon Go coins

Pokemon Go | coins

Pokemon Go Coins zijn de in-game valuta waarmee verschillende items kunnen worden gekocht in de game, zoals Pokéballs, Incense, Gym ...
shiny pokemon

Pokemon Go | shiny pokemons

Wat zijn shiny Pokemons en wat kan je met een Shiny Pokémon? Shiny Pokemons zijn een zeldzame en zeer gewilde ...