Menu Sluiten

Blog

Verschillende soorten koehandel

verschillende koehandel

Wie kent het niet, Koehandel? Maar inmiddels zijn er verschillende varianten verschenen van dit leuke en tactische spelletje van Ravensburger. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen en waar moet ik op letten als ik koehandel ga kopen? In dit artikel vertellen we je de belangrijkste zaken om op te letten.

Koehandel 

Dit is het basisspel waar alle andere varianten van zijn afgeleid. Spelers proberen dieren te verzamelen door veilingen of koehandel met andere spelers. Het doel is om complete kwartetten van dieren te verzamelen om zoveel mogelijk punten te scoren.

Koehandel kopen

kopen

Koehandel master

Ook hier blijft de basis van het spel gelijk. Er zijn 2 andere componenten aan het spel toegevoegd. Dit zijn de ratten en de stamboekkaarten. De ratten kwartetten gaan gewoon mee met de dieren veilingen, maar tellen als minpunten. De stamboekkaarten leveren bij winst juist extra punten op. 

koehandel master

kopen

Koehandel festival

In de basis blijft het spelletje wel gelijk, maar bij Koehandel festival draait het niet om het verzamelen van kwartetten, maar om het verzamelen van drietallen. Dit vergroot de dynamiek en de snelheid van het spel. 

Koehandel festival

kopen

  • Bij het originele spelletje koelhandel gaat het om het verzamelen van kwartetten, maar bij Koehandel festival gaat het om het verzamelen van drietallen. Hierdoor kan je dus niet te lang wachten met het vormen van drietallen en de kaarten die niet bij het drietal zitten worden zelfs minpunten! 
  • De Ezel zit niet in het spel, er komt tijdens het spel dus geen extra geld meer in het spel. Behalve als je speelkaarten in geld veranderen. Dit is dus ook een grote verandering in het spel. 
  • Koehandel Festival kan je spelen met 2 spelers, gewoon koehandel wordt echt minder leuk met 2 spelers. 

Naast de spelregels zijn de kaartjes bij Koehandel festival alleen maar koeien, de andere dieren komen niet meer voor. Het zijn echt gekke kaartjes zoals je dat gewend bent van Koehandel, dit maakt het alleen maar leuker. 

De puntentelling blijft bij de verschillende vormen min of meer gelijk. Leuke varianten zoals de blufkaarten zijn ook natuurlijk nog steeds aanwezig. 

Conclusie

Wij vinden de originele variant leuk, maar de uitbreidingen zijn echt nog leuker en zorgen voor meer dynamiek. Daarnaast wordt er net iets meer tactiek en inzicht gevraagd tijdens het spelletje. Veel plezier bij je volgende potje koehandel!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.