Menu Sluiten

Rubiks fidget toys

Naast alle kubussen en draaipuzzels heeft Rubik’s ook een aantal leuke fidget toys ontwikkeld. Altijd met de bekende kleuren van Rubik’s. In dit artikel de review van 3 bekende fidgets.

 1. Rubiks fidget infinity kubus
 2. Rubiks fidget ster
 3. Rubiks fidget bal
Rubiks fidget toys

Rubik’s fidget infinity kubus

Infinity Cube is mechanisch fidget speelgoed dat vanuit verschillende richtingen kan worden gevouwen en geopend, hierdoor is het heerlijk fidget toy. De Infinity kubus lijkt op een 2 x 2 Rubik’s kubus, maar het is geen echte puzzel, je kan hem dus niet oplossen. Je kan hem oneindig in dezelfde richting vouwen en uitvouwen. Deze fidget voelt stevig in je hand. De plastic variant maakt een beetje een klikkend geluid hierdoor kan je hem niet overal gebruiken. Hij is 8 bij 4 centimeter en als hij is uitgeklapt super makkelijk om mee te nemen in je zak. Er zijn veel variaties op de markt in veel verschillende materialen en kleuren.

De infinity kubus is zowel met 1 hand te gebruiken als met beide handen. Een fidget om de stress van school of kantoor los te laten. Vermijd nagelbijten, knokkels kraken, benen schudden en andere gewoonten met het gebruik van deze gadget. Het kan de focus tijdens de studie ook verbeteren. Het is een ontspannende, beetje geluid makende nooit eindigende kubus. 

infinity cube kopen
 • Bestellen en betalen via bol.com
 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door Van de Goor Speelgoed
 • Ophalen bij een bol.com afhaalpunt mogelijk
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Wettelijke garantie via Van de Goor Speelgoed

Rubik’s Magic star

Deze fidget toy bestaat uit twee delen die samen in vorm erg lijken op de infinity kubus. Met een van de twee onderdelen kan je een ster vormen, hier dankt deze fidget haar naam aan. De beide delen bestaan uit een opgeloste variant van de 2×2 en een onopgeloste variant. Hij is gemaakt in de bekende kleuren van Rubik’s. In samengevoegde vorm lijkt hij exact op een 2×2 pocket kubus.

De losse delen zijn lastig om mee te fidgetten, maar eenmaal samengevoegd is het een stevige fidget. De twee delen geven het zeker een extra dimensie. Al met al een leuke fidget. 

Rubiks Magic star
 • Vandaag nog in huis (bestel ma-vr voor 12:00, bezorging tussen 17:00 en 22:00)
 • Doordeweeks ook ’s avonds in huis
 • Ook zondag in huis (bestel voor za 23:59)
 • Vandaag nog bij Albert Heijn afhaalpunt (bestel voor 12:00, ophalen vanaf 17:00)

Rubik’s fidget bal

Deze fidget toy komt het meest in de buurt van een echte rubiks puzzel. Deze puzzel bal kan in de war worden gebracht en vervolgens weer opgelost. Verplaats alle kleuren naar een ander gat en probeer ze zo snel als mogelijk weer op de juiste plek te krijgen. Deze fidget toy bestaat uit een bal met 12  gaten met in elk van deze een gekleurd kleiner balletje, 1 gat zonder kleur is leeg. Alle balletjes worden binnenin de Magic ball bij elkaar gehouden door een harde spons. 

Voor een fidget toy maakt het verplaatsen van de balletjes van het ene gat naar het andere wel veel geluid. Mocht je hem laten vallen dan kan de bal best tegen een stootje. Mocht hij toch in tweeën “breken” dan kan je hem eenvoudig weer in elkaar klikken. Naast een fidget toy is dit ook een leuke manier om te beginnen met kubussen, al zijn die wel veel ingewikkelder om op te lossen.

Rainbow ball
 • Bestellen en betalen via bol.com
 • Inclusief verzendkosten, verstuurd door ThysToys.nl
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Wettelijke garantie via ThysToys.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.